Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’da 64 yaşındaki İzzettin Oruç, boya sandığı olmadan Dörtyol’da ayakkabı boyacılığı yaparak yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlı adam, hayırseverlerden destek bekliyor.
Batman’da Dörtyol mevkiinde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışan 64 yaşındaki İzzettin Oruç’un yaşam mücadelesi görenleri duygulandırıyor. Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyünden olduğunu belirten Oruç, sağlık sorunları nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını, bu yüzden ayakkabı boyacılığı yapmaya başladığını söyledi. Ancak yaşlı adamın bir boya sandığı bile bulunmuyor. Gün boyunca Dörtyol’daki bir bankta oturarak vatandaşların ayakkabılarını boyayan Oruç, boya malzemelerini yere serdiği naylonun üzerinde tutuyor.
Kendi imkanlarıyla boya sandığı yaptırmak için marangozlara başvurduğunu anlatan Oruç, maddi durumu yetersiz olduğu için istediği desteği alamadığını ifade etti. “Ben söyledim ama yapmıyorlar” diyerek yaşadığı çaresizliği dile getiren Oruç, kendisine ücretsiz bir boya sandığı yapılmasını istediğini ancak şimdiye kadar kimsenin yardımcı olmadığını söyledi. Batman’ın Cumhuriyet mahallesinde yaşayan İzzettin Oruç, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediğini ifade etti.