Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’da bedensel engelli öğrenci Nurullah Dağ, üç yıl boyunca evden aldığı online eğitimle EKPSS’de yaklaşık 65 bin aday arasından Türkiye 60’ıncısı, Batman birincisi oldu.
Batman’da yaşayan bedensel engelli öğrenci Nurullah Dağ, azmi ve başarısıyla örnek oldu. Üç yıl boyunca evde online eğitim alan Dağ, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (EKPSS) büyük bir başarı elde ederek Türkiye 60’ıncısı ve Batman birincisi oldu. Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi olan Nurullah’ın başarısı ailesi, öğretmenleri ve okul yönetimine büyük gurur yaşattı. Başarının ardından okul yönetimi öğrenciyi evinde ziyaret ederek tebrik etti. Okulun Rehberlik Öğretmeni Cemal Sebuktekin, Nurullah’ın üç yıl boyunca kesintisiz online eğitim aldığını belirterek, “Öğrencimizin bedensel engeli ve ulaşım zorlukları nedeniyle eğitim sürecini online sürdürdük. Öğretmenlerimizin desteği, ailesinin fedakârlığı ve Nurullah’ın azmiyle bu başarı geldi” dedi. Yaklaşık 65 bin aday arasından derece elde eden Nurullah’ın yüzde birlik dilime girdiğini belirten Sebuktekin, öğrencilerinin üniversite sınavında da başarılı olacağına inandıklarını söyledi.
Anne Sohbet Dağ ise oğlunun başarısından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Ne eğitiminden vazgeçtik ne de desteğimizi eksik ettik. Her zaman yanında olduk. Öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başarısıyla dikkat çeken Nurullah Dağ da öğretmenlerinin ve ailesinin kendisine inandığını belirterek, “Çok mutluyum. Hedefim iyi bir üniversite okumak ve güzel bir meslek sahibi olmak” ifadelerini kullandı.
