Geleceğin nesline ‘oku’ çağrısı

Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan, öğrencilerle buluşmasında eğitimin ve ilmin önemine dikkat çekerek, çocukların hem akademik hem de manevi yönden güçlü bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurguladı.

Geleceğin nesline ‘oku’ çağrısı
Yayınlama: 15.07.2026 13:57:02
6
A+
A-

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, okul öncesi eğitim gören öğrenciler ile yaz Kur’an kurslarına devam eden çocukları ziyaret ederek onlarla bir araya geldi. Samimi sohbetlerin gerçekleştiği programda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunulurken, eğitimin ve okumanın önemi üzerine anlamlı mesajlar verildi. Çocukların belediye hizmetlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Özhan, onların görüş ve önerilerini de dinledi. Camilerin yalnızca ibadet edilen mekanlar olmadığını belirten Başkan Özhan, aynı zamanda insanların bir araya gelerek bilgi paylaştığı, istişare ettiği ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli merkezler olduğunu ifade etti.

Konuşmasında İslam’ın ilme verdiği değere dikkat çeken Özhan, Peygamber Efendimiz’e (sav) gelen ilk vahyin “Oku” emri olduğunu hatırlattı. Bedir Savaşı sonrasında okuma yazma bilen esirlere eğitim vermeleri karşılığında özgürlük tanınmasını örnek gösteren Özhan, bilginin toplumların gelişmesindeki en büyük güç olduğunu söyledi. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunan Özhan, eğitim ve gençlere yönelik sosyal projeleri sürdüreceklerini belirterek, geleceğin güçlü Türkiye’sinin iyi eğitim almış ve manevi değerlerle yetişmiş nesillerle inşa edileceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org