Araç satışlarında tarihi durgunluk

Batman’da galerici esnafı, sıfır araç kampanyaları ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle ikinci el araç satışlarının durma noktasına geldiğini belirterek, piyasanın sonbaharda yeniden canlanmasını beklediklerini söyledi.

Araç satışlarında tarihi durgunluk
Yayınlama: 06.08.2026 12:53:41
43
A+
A-

Batman’da ikinci el otomobil ticareti yapan galerici esnafı, son bir yılda sektörde yaşanan durgunluğun her geçen gün daha da derinleştiğini belirtti. Sıfır araç kampanyaları, ekonomik belirsizlikler ve yatırım tercihlerindeki değişimin alım satımı ciddi şekilde etkilediğini ifade eden esnaf, gözünü sonbahar aylarında beklenen hareketliliğe çevirdi. Galerici Cevzat Şaşmaz, ikinci el otomobil piyasasının eski canlılığını kaybettiğini belirterek, “Şu an oto galericilikte de gayrimenkulde de ciddi bir durgunluk var. Sıfır araç kampanyaları vatandaşın tercihini değiştirdi. İkinci el araç artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Bugün sadece gerçekten ihtiyacı olan insanlar araç alıyor. Umudumuz ağustos ve eylül aylarında yapılacak atamalarla birlikte piyasanın yeniden hareketlenmesi.” dedi.

Son bir yılda satışların büyük oranda düştüğünü söyleyen galerici Muhammed Altan ise yaşanan tabloyu “Eskiden piyasa çok daha hareketliydi. Son bir yılda işlerimiz neredeyse tamamen geriledi. Satışlar durma noktasına geldi. Şu anda ikinci el piyasasında yapılan alım satımların büyük bölümü esnafın kendi arasında gerçekleşiyor. Vatandaşın alım gücünün düşmesi ve sıfır araçlara sunulan cazip kampanyalar bizi ciddi şekilde etkiledi.” sözleriyle değerlendirdi.

SATIŞ TAMAMEN DURDU…

Yaz aylarında beklenen canlılığın da yaşanmadığını ifade eden galerici Ahmet Değirmenci, “Şu anda ikinci el araç piyasası neredeyse tamamen durmuş durumda. Acil ihtiyacı olanlar dışında ne araç alan var ne de satan. Normalde yaz ayları en hareketli dönem olurdu ancak bu sezon kış aylarından bile daha durgun geçti. Borsa, altın ve diğer yatırım araçlarındaki dalgalanmalar nedeniyle insanlar otomobil almak yerine farklı yatırım alanlarını tercih ediyor. Piyasalarda istikrar sağlanırsa ikinci el sektörünün yeniden canlanacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. Galerici esnafı, ekonomik belirsizliklerin azalması ve piyasalarda güven ortamının oluşmasıyla birlikte sonbahar aylarında ikinci el otomobil piyasasının yeniden hareket kazanmasını beklediklerini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org