Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Gazze’de sağlık sisteminin büyük ölçüde çöktüğünü belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, Şifa Hastanesi yerleşkesinde yapımı başlatılan Eğitim ve Gelişim Binası projesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
“ŞİFA HASTANESİ PROJESİNİ BAŞLATTIK”
Gazze’de yaklaşık üç yıldır devam eden saldırılar nedeniyle sağlık altyapısının ağır hasar gördüğünü belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, bölgede yaralı ve hastaların tedavi imkanlarının ciddi şekilde kısıtlandığını söyledi. Umut Kervanı olarak Gazze’ye yönelik insani yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Teymur, özellikle sağlık alanındaki ihtiyacın her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Gazze’de yaşanan insani krizin derinleştiğini belirten Teymur, “Gazze’de üç yıla yakındır bir katliam işlenmekte. Bu katliamların arkası kesilmiyor. Bizler de Batman Umut Kervanı olarak ve Türkiye genelindeki bütün yardım kuruluşlarımızla beraber Gazze’nin yanında olmaya, yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Şu anda yaralılarımızın tedavileri ile doktorlarımızın eğitimi için Şifa Hastanesi projesine imza attık ve bu projeye başladık” ifadelerini kullandı.
“5 BİN TL’LİK HİSSELERLE DESTEK OLUNABİLİR”
Şifa Hastanesi yerleşkesinde inşa edilen Eğitim ve Gelişim Binası için hayırseverlere çağrıda bulunan Teymur, projede yeterli desteğin henüz sağlanamadığını söyledi. Teymur, “Şu anda hisse sayımız bayağı düşüktür. Bundan dolayı hayırsever kardeşlerimizden, Gazze’deki Şifa Hastanesi için hisse bedeli 5 bin TL olan bu projeye yardımlarını talep ediyoruz. Hayırseverlerden gelecek yardımlarla Gazze Hastanesi’ni en kısa sürede ayağa kaldırıp elimizden geleni yapacağız. Gazze’de her şey çökmüş durumda ancak biz özellikle şu anda sağlık sektörünü konuşmak istiyoruz. Sağlık sistemi tamamıyla çöktü. Oradaki kardeşlerimiz uzuvlarını birer birer kaybediyor. Yapılan ameliyatlar anestezi uygulanmadan gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı. Yaşananların sağlık çalışanları üzerinde de ağır travmalar oluşturduğunu belirten Teymur, bölgede görev yapan doktorların yaşadıkları zorlukları aktardığını söyledi.
