Yeni ulaşım damarı açılıyor

Yenişehir ile Kardelen mahallelerini birbirine bağlayacak 2 bin 800 metrelik yeni yol güzergahında çalışmalar sürerken, yeni ulaşım aksının bölgedeki trafik yükünü azaltması hedefleniyor.

Yeni ulaşım damarı açılıyor
Yayınlama: 12.08.2026 15:59:44
59
A+
A-

2 BİN 800 METRELİK YENİ YOL

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Yenişehir mahallesi ile Kardelen mahallesi arasında yeni bir ulaşım bağlantısı oluşturuluyor. Çalışmalar, Kuyubaşı Kavşağı ile Emekli TOKİ içerisindeki Yasemin Caddesi Kavşağı’nı birbirine bağlayacak güzergâhta yürütülüyor. Proje kapsamında yaklaşık 2 bin 800 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde yeni bir yol güzergâhı oluşturulması planlanıyor. Yeni yolun tamamlanmasıyla iki mahalle arasındaki ulaşım bağlantısının güçlendirilmesi, alternatif güzergâhların artırılması ve bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor.

YOL ÇALIŞMALARI ETAP ETAP İLERLİYOR

Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede çalışmalar etaplar halinde yürütülüyor. İlk etapta Kuyubaşı Kavşağı ile Yasemin Caddesi Kavşağı arasındaki bölümün açılması hedefleniyor. İlk etabın tamamlanmasının ardından güzergâhın kalan bölümünde ikinci etap çalışmalarına geçilecek. Batman Belediyesi, artan nüfus ve yeni yerleşim alanlarıyla birlikte ortaya çıkması beklenen ulaşım ihtiyacına karşı yeni bağlantı yolları oluşturuyor. Yenişehir-Kardelen hattındaki çalışmayla birlikte hem mahalleler arasındaki ulaşımın güçlendirilmesi hem de kentin gelecekteki ulaşım ihtiyacına bugünden çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org