Güvenli okullar için toplandılar

Eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği başkanlarına yönelik düzenlenen toplantıda, okul güvenliği konusunda kurumlar arası iş birliği ve iletişimin önemi ele alındı.

Yayınlama: 05.11.2026 11:18:23
14
A+
A-

KURUMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLARINI ANLATTI

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda, Batman Sivil Toplum Merkezi’nde okul güvenliği bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Kemal Akkurt, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, okul aile birliği başkanları ve eğitim alanındaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kemal Akkurt, bilgi kirliliğinin önlenmesi, yanlış algıların önüne geçilmesi ve vatandaşların ilgili kurumlara duyduğu güvenin güçlendirilmesi açısından doğru bilgilendirme ve sağlıklı iletişimin önemine dikkat çekti. Ardından kurum temsilcileri tarafından okul güvenliğine ilişkin görev ve sorumluluklar, yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası koordinasyon konularında sunumlar yapıldı.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PAYLAŞILDI

Sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde okul aile birliği başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sahadaki gözlem ve değerlendirmelerini ilgili kurum yetkililerine iletti. Katılımcıların soruları yanıtlanırken okul güvenliğinin geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler de paylaşıldı. Toplantıda okul yönetimleri, aileler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, iletişim kanallarının açık tutulması ve bilgilendirme çalışmalarının sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.