Ramazan sofralarının tadı kaçtı

Ramazana ayına girilirken iftar sofralarının vazgeçilmezi olan birçok ürün geçen seneye göre katlanırken, sofraların vazgeçilmezi hurma, pekmez ve tahin fiyatlarındaki büyük artış vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Ramazan sofralarının tadı kaçtı
Yayınlama: 21.03.2023 17:53:31
Düzenleme: 21.03.2023 17:59
236
A+
A-

“HURMAYA DOKUNAMIYORUZ”

Geçen Ramazan ayına göre fiyatların katlandığını belirten vatandaşlar, tahinin yanı sıra bal, hurma, baharat ve pekmez alamaz duruma geldiklerini ifade ettiler. Tahin ve pekmezin artık lüks olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Sahur soframızın vazgeçilmezi olan tahin ve pekmezi artık alamaz duruma geldik. Zaten hurmaya dokunamıyoruz” dediler. Elma Sokağında pestil, sucuk, pekmez ve tahin gibi ürünlerin yanı sıra zeytin ve peynir gibi şarküteri ürünlerini satan Recep Yanaç, “Geçen Ramazan ayına göre tahin fiyatına yüzde 50 civarında zam geldi. Geçen sene 60 TL’den satışını yaptığımız tahini bu sene 90 liraya satıyoruz” dedi.

“SATIŞLARDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR”

Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Elma sokağı esnaflarından Naif Ay, “Ramazan ayında vatandaşlar en çok tahin, bal, pekmez ve hurma alıyorlar. Ayrıca kaysı, kuru üzüm de tercih ediliyor. Tabii ki ürünler vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarına göre değişebiliyor. Artan fiyatlardan dolayı geçen Ramazan ayına göre satışlarımızda ciddi düşüş var. Vatandaşın alım gücü düştü. Herkes bütçesine göre hareket ediyor” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.