Husumetli aileler barıştırıldı

Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.

Husumetli aileler barıştırıldı
Yayınlama: 16.11.2023 17:46:20
693
A+
A-

HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI…

Batman’da 30 Temmuz 2023’te iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile Yılmaz ve Uçar aileleri arasında başlayan husumet HEDEP’in devreye girmesiyle barışla noktalandı. Uçar ve Yılmaz aileleri, Roza Düğün Salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen iki aile arasında barış sağlandı. Barış yemeğine Uçar ve Yılmaz ailelerinin fertleri ile DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan belediye eş başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi grubu ve MEBYA DER katılım sağladı.

 “BATMAN OLAYLARLA GÜNDEME GELMEMELİ”

Barışın sağlanmasında katkısı olanlara teşekkür eden milletvekili Keskin Bayındır, “Kürt halkı mazlum bir halk. Kürtler yıllardır özgürlükleri, dilleri, kültürleri için direniyorlar. Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil, ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Batman halkı kadim bir halk. Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi. Yapılan konuşmaların ardından aileler Kuran-ı Kerim’in altından geçtikten sonra birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.