“Kanserde erken teşhis ölüm hızını düşürdü”

Meme kanserine bağlı ölüm hızını erken teşhisle düşürdüklerini belirten Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, , kadınları erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerine davet etti.

 “Kanserde erken teşhis ölüm hızını düşürdü”
Yayınlama: 31.10.2022 16:06:41
Düzenleme: 31.10.2022 16:07
119
A+
A-

KADINLAR BİLGİLENDİRİLDİ

31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri çerçevesinde Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığınca Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde kanser konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Semih Canpolat, uzman doktorlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Panelde sunumlar yapan uzman doktorlar, kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirdi. Panelde konuşan Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Semih Canpolat, kadınların olası bir kanser gelişimi durumunda kanser gelişimini henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede tespit ettiklerini söyledi. Canpolat, meme kanserine bağlı ölüm hızını da bu şekilde düşürdüklerini belirtti.

“ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ”

Tüm illerde kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi olan KETEM’in kurulduğunu hatırlatan Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, “Akabinde de aile sağlık merkezlerimiz yani ASM’lerimiz ve sağlıklı hayat merkezlerimiz yani SAHAM’larımız da bu program devam etmektedir. Sözü edilen bu merkezlerde Avrupa Birliği kalite standartlarında uygun olarak yine son dijital teknoloji mamografi cihazlarımız yoluyla halkımıza ücretsiz hizmet verilmektedir. Kadınlarımız meme kanseri risk faktörlerini, belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendiriliyor. Kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönlendirilmektedir” dedi.

ERKEN TEŞHİS SAYESİNDE HASTALIĞI ATLATTI…

Batman’da yaşayan 4 çocuk annesi Rukiye Tezel, 14 sene önce meme kanserine yakalandığını ve erken teşhis sayesinde atlattığını söyledi. Ev hanımı olduğunu söyleyen Tezel, tedavisine hiç korkmadan devam ettiğini ve doktorların bu konuda çok merhametli ve şefkatli davrandıklarını belirtti. Tezel,  “Ben yeter ki iyileşeyim çocuklarımın başında olayım diye düşündüm. Her sabah çocuklarımı uyandırmak bana mutluluk verdi. Kahvaltılarını hazırlamak, okula göndermek onların başında olmak benim için her şeydi. Hastalık hiçbir şey değildi benim için böyle atlattım” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.