Apple, iPhone’ları POS cihazına dönüştürecek

Apple, iPhone’ların temassız ödeme almasını sağlayan Tap to Pay sistemini duyurdu. Yeni özellik milyonlarca satıcının özel ekipmana ihtiyaç duymadan iPhone üzerinden ödeme kabul etmesini sağlayacak.

Apple, iPhone’ları POS cihazına dönüştürecek
Yayınlama: 10.05.2022 15:41:06
Düzenleme: 24.10.2022 10:01
10
A+
A-

Apple bugün yayınladığı bir basın bülteniyle iPhone’ları ödeme terminaline dönüştüren Tap to Pay sistemini tanıttı. Akıllı telefon üzerinden basit bir dokunuşla temassız ödeme alınmasına imkan tanıyan sistem, ödeme platformlarına ve uygulama geliştiricilerine sunulacak.

Tap to Pay, küçük dükkanlardan büyük işletmelere kadar milyonlarca satıcının sadece iPhone’larını kullanarak, başka herhangi bir özel ekipmana ihtiyaç duymadan ödeme kabul etmesini sağlayacak. Sistem başta Apple Pay olmak üzere temassız kredi ve banka kartlarını ve diğer dijital cüzdanları destekleyecek.

Ödeme nasıl gerçekleşecek?

Ödeme işlemi sırasında satıcı müşteriden iPhone veya Apple Watch’unu, temassız kredi veya banka kartını ya da dijital cüzdanını kendi iPhone’unun yakınında tutmasını isteyecek. Bunun ardından ödeme NFC teknolojisi kullanılarak güvenli bir şekilde tamamlanacak.

Tap to Pay’in çalışabilmesi için iPhone XS veya daha yeni bir akıllı telefona sahip olmak gerektiğini belirtelim. Müşterilerine bu hizmeti sunan ilk ödeme platformu American Stripe olacak. iPhone’ları POS cihazına dönüştüren sistemin ABD dışındaki ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.