B12 eksikliğine dikkat: Beyinde kalıcı hasarlar bırakabilir

B12 vitamininin sadece besin yoluyla alındığını belirten Kaya, eksikliği söz konusu olduğunda beyin sağlığı ve sinir sistemi üzerinde kalıcı hasarların oluşabileceğini vurguladı.

B12 eksikliğine dikkat: Beyinde kalıcı hasarlar bırakabilir
Yayınlama: 10.05.2022 16:24:05
Düzenleme: 23.10.2022 01:27
29
A+
A-

Sinir sistemini önemli ölçüde etkileyen B12 vitamini, beyin sağlığı açısından da büyük önem taşıyor.

Sinir dokusunun ve beyin fonksiyonlarının korunmasında rol alan söz konusu vitamin, aynı zamanda alyuvar üretimi de sağlamaktadır.

İHA’nın haberine göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Kamuran Kaya, “B12 vitamini insan vücudu tarafından kendi kendine üretilemez. Bu yüzden, dışarıdan takviye edilmesi gerekir; bu ihtiyaç da genellikle hayvansal besinlerle karşılanır. Özellikle et, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinde yüksek oranda B12 vitamini bulunur.” ifadelerini kullandı.

“Hafızayı güçlendiren ve öğrenmeye yardımcı olan önemli bir faktördür”

B12 vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Kaya, açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti:

“Sağlığımız için en temel yapıtaşlarından biri olan B12 vitamini, vücudu dışardan gelebilecek her türlü zararlı virüs ve bakterilerden koruyarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Sinir sisteminin doğru, hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Kemik iliğinde alyuvar hücrelerinin üretiminde görevlidir. Hücrelerin üretilmesini, kendini yenilemesini ve daha uzun yaşamasını sağlayan B12 vitamini aynı zamanda kan hücre sayısını arttırarak anemiyi (kansızlığı) önler. Bunun yanı sıra, vücutta yeterli miktarda B12 vitamini bulunması hafızayı güçlendiren ve öğrenmeye yardımcı olan önemli bir faktördür.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.