Eklem ağrılarını tetikleyen 8 gıda

Toplumda oldukça yaygın olarak görülen eklem ağrıları yaşam tarzı alışkanlıklarından ve özellikle beslenmeden doğrudan etkileniyor. Ve bazı besinler eklem ağrıları ataklarını kötüleştirebiliyor.

Eklem ağrılarını tetikleyen 8 gıda
Yayınlama: 10.05.2022 16:26:06
Düzenleme: 23.10.2022 01:24
33
A+
A-

Genel olarak eklem ağrıları anlamına gelen artrit bursit, tendinit, jüvenil artrit, psoriatik artrit, fibromiyalji, osteoartrit ve romatoid artrit gibi yüzün üzerinde farklı durumu kapsar.

Genellikle kökeni bilinmeyen artrit, esas olarak bir bağışıklık tepkisinden, yani insan vücudunun kendi dokularına saldıran bir kendini savunma mekanizmasından kaynaklanır. Uzun süreli stres de eklem ağrılarına yol açabilir. Artritin en sık görülen türleri osteoartrit (kireçlenme) ve romatoid artrittir (romatizmal eklem iltihabı).

Daha yaygın kireçlenme olarak bilinen osteoartrit, artrit ailesinin bir parçasıdır. Osteoartrit, kıkırdağın aşınması nedeniyle eklemin iltihaplı bir reaksiyonudur. Bu aşınmaya genellikle stres veya eklemdeki yaralanma neden olur. Osteoartrit kıkırdakta değişikliklere neden olabilir ve kıkırdağın üzerindeki baskıyı zor emmesine neden olur. Bu da eklemde ağrı, şişlik, kızarıklık ve hatta bazen deformite ile sonuçlanır.

Romatizmal eklem iltihabı olarak bilinen romatoid artrit ise birkaç eklemi etkileyen eklem ağrılarını ifade eder. Artrit ailesine ait otoimmün bir hastalıktır. Bu artrit türü, bağışıklık sisteminin düzensizliğine neden olur ve bu da kendi dokularına saldırarak iltihaplı bir reaksiyonu tetikler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.