Fıtık tedavisinde yüzde 90 başarı sağlayan ameliyatsız yöntem: Ozon tedavi

Fıtık tedavisinde fıtık içi ozon tedavisi yapılabileceğine değinen Dr. Çırağıloğlu, “Ameliyat ve ağrıdan korkan hastalar, bu yöntemle yüzde 90 olumlu sonuç alabilir” dedi.

Fıtık tedavisinde yüzde 90 başarı sağlayan ameliyatsız yöntem: Ozon tedavi
Yayınlama: 10.05.2022 16:26:09
Düzenleme: 23.10.2022 01:22
142
A+
A-

Toplumun büyük bir bölümünde görülen bel fıtığı, ameliyatsız olarak da tedavi edilebiliyor.

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. Çağrı Çırağıloğlu, belde bulunan disk etrafındaki kıkırdakların zamanla deforme olarak bombeleşmesiyle bel fıtığına neden olduğunu, bacakta güçsüzlüğe ve ciddi ağrıları da beraberinde getirdiğini belirtti.

DHA’nın haberine göre; genellikle ani hareket, fazla ağır kaldırma ve yıllarca sık sık tekrarlayan hareketleri yapmanın fıtığa neden olduğunu vurgulayan Op. Dr. Çırağıloğlu, çok fazla kilolu ya da çok zayıf insanlarda bu durumun görülebileceğini belirtti.

“Ameliyat son noktadır”

Tedavi yöntemlerine yönelik bilgi veren Op. Dr. Çağrı Çırağıloğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İstirahat, ilaç tedavisi, fizik tedavi teknikleri ya da ilerleyen bacak veya kolda güçsüzlük olan vakalarda ameliyat son noktadır. Eğer bacakta ya da kolda aşırı güçsüzlük yoksa ‘fıtık içi ozon tedavisi’ uygulanabilir. Boyun ve bel bölgesine uyguluyoruz. Bu yöntemi 2014’ten beri uyguluyorum. Ayrıca bu tedavi yöntemi Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanmış durumda. Fıtıklaşan diskin içine iğneyle ozon gazı enjekte diyoruz. O gaz, diskin içinde bulunan jöle kıvamındaki yapıyı katılaştırarak küçültüyor. Böylece fıtığa çözüm sağlanıyor. Bacak ve kolda hafif güçsüzlük olup çok fazla ağrısı olan hastalarda bu yöntem birebir. Ayrıca bunun avantajlarından biri de hastaya narkoz verilmemesidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.