WhatsApp, Instagram ve Facebook ‘bazı bölgelerde’ erişime açıldı

ABD’li teknoloji sitesi Verge, WhatsApp, Instagram ve Facebook’un ‘bazı bölgelerde kısmen’ hizmet vermeye başladığını duyurdu. Fakat sorun DNS kaynaklı olduğu için tam düzelme saatler sürebilir.

WhatsApp, Instagram ve Facebook ‘bazı bölgelerde’ erişime açıldı
Advert
Yayınlama: 10.05.2022 15:45:05
Düzenleme: 24.10.2022 09:57
227
A+
A-

Sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saattir devam eden problem giderildi.

Dünya genelinde sosyal ağ platformları Instagram, WhatsApp ve Facebook’a erişim sağlanamadı. Kullanıcılar söz konusu platformlara erişmek istediklerinde hata mesajlarıyla karşılaştı. 

ERİŞİM YENİDEN SAĞLANDI

Her üç platforma da erişim, yaklaşık 6 saat süren sorunun ardından yeniden sağlandı. Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

KESİNTİ SAATLER SÜRDÜ

Türkiye saatiyle 18.40’tan bu yana Facebook, Whatsapp ve Instagram’a dünya genelinde erişim sorunları yaşandı. Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinde yaşanan erişim sorununun şirketin alan adı sunucularını etkileyen bir değişiklik yapmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Sorun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklamada bulundu. “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.