“Bir kentin kitapçısı, o kentin eczacısı gibidir”

İyi bir okur olarak bilinen Batmanlı hemşehrimiz Muhammed Onat, Bilge Kitap Evi’nin 5. Batman Kitap Fuarı alanında yer alan Alfa Yayınları standında kitap danışmanlığı yaparak kitapseverlere hizmet verdi.

“Bir kentin kitapçısı, o kentin eczacısı gibidir”
Advert
Yayınlama: 23.10.2022 16:49:16
96
A+
A-

Kitap danışmanlığının,  gelen insanları yönlendirme, doğru kanalize etme ve kaliteli kitaplara ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu belirten 47 yaşındaki Onat, “Danışmanlık ayrıca, insanları popülizmin ağlarından kurtarıp, edebiyatın o sıcak iklimine bırakmalarını sağlamaktır” dedi.

“YANLIŞ KİTAP İMHA EDER”

Kitap seçiminin çocuğun gelişimine etkisinden bahseden Onat, “Ben her zaman şunu söylemişimdir: Bir kentin kitapçısı, o kentin eczacısı gibidir.  Ya doğru bir kitap vererek çocuğu inşa edersin, ya da yanlış bir kitap vererek onu imha edersin. O yüzden de kitapçılık, eczacılık kadar önemlidir. Sağlığımıza önem verdiğimiz gibi, iç dünyamızı da yeni yeni kelimelerle inşa ettiğimizde sonuç güzel olacaktır. Böylelikle de yeni gelen nesillerimiz kitaplarla inşa edilmiş ruhlarla daha güzel bir geleceğe merhaba diyecek” diye konuştu.

“1988’DEN BERİ KİTAP OKUYORUM”

Türkiye Petrollerinde (TP) makine teknisyeni olarak çalışan ve üniversitede Felsefe Bölümünden mezunu olan Onat, “Felsefeyle ilgileniyorum. Kitap okumaya 1988 yılında başladım ve bugüne kadar aralıksız bir şekilde kitap okudum.  O zamanlar elimize geçen her şeyi okurduk.  Sonrasında zamanımız heba olmasın diye daha kaliteli kitaplar okumaya başladım. Bu da internet sayesinde oldu. Ogünlerden bugüne kitap okumaya devam ediyorum” dedi.

“ KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ DE YAPIYORUM”

Son 4 yıldır kitap editörlüğü de ifa ettiğini kaydeden Onat, “ En çok felsefe ağırlıklı kitaplar okuyorum.  Okuma serüvenime dini kitaplar, yani ilahiyat kitaplarıyla başladım. Edebiyatla devam ettim ve şimdi de felsefe durağındayım” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.