BİTMEYEN TADİLAT!

Batman Meydan mahallesinde bulunan Cengiz Topel Ortaokulu öğrenci velileri, Haziran ayında okulda başlayan deprem güçlendirme çalışmasının hala bitmediğini ve çocuklarının bu nedenle eğitim-öğretime yetişemediklerini belirterek tepki gösterdiler.

BİTMEYEN TADİLAT!
Advert
Yayınlama: 24.10.2022 16:07:09
160
A+
A-

“ÇOCUKLARIMIZ KARANLIKTA EVLERİNE GELİYORLAR”

Cengiz Topel ortaokulundaki tadilat bir türlü bitirilememesine tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarının Yenimahalle ilkokulu bünyesinde eğitimlerine devam ettiğini belirttiler. Öğrencilerin karanlıkta evlerine gitmek zorunda kaldığını belirten veliler, “İkili eğitim-öğretime geçen Yeni Mahalle ilkokulunun 1.500 öğrencisi var. 700 öğrencisi olan Cengiz Topel Ortaokul ile birlikte bu rakam 2.200’e ulaşıyor. Sabah saat 06.50’de okula gelen ortaokul öğrencileri saat 12.50’de dersten çıkıp yerini ilkokul öğrencilerine bırakıyor. Akşam saat 17.50’ye kadar okulda kalan ilkokul öğrencileri ise karanlıkta evlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklarımızın bu saat aralıklarında eğitim öğretim görmelerini istemiyoruz” dediler.

“EVLERİMİZ OKULDAN UZAK”

Küçük çocukların geç saatlere kadar okulda kalıp eve dönmek zorunda olduğunu kaydeden veliler, “Günler kısaldı, çocuklarımız eve gelene kadar karanlık çöküyor. Evlerimiz okuldan uzak. Çocuklarımızın yaşları daha çok küçük yolda başlarına her türlü felaket gelebilir. Çocuklarımız okula gidip gelene kadar telaşla beklemekteyiz. Cengiz Topel Ortaokulunun tadilatı bir an önce bitirilsin. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran bu duruma bir çözüm bulmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.