Demir, öğrencilerle bir araya geldi

Batman Üniversitesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve üniversite akademisyenleri tarafından ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesi amaçlanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde daha önce İluh Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Veysel Karani Anadolu İmam Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Demir, öğrencilerle bir araya geldi
Yayınlama: 26.10.2022 15:42:40
48
A+
A-

Gerçekleştirilen buluşmada rektör Demir, öğrencilere ‘Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler’ başlıklı bir sunum yaptı.

 “DEĞİŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURUN”

Tüm dünyada küresel ölçekte dijital değişimlerin meydana geldiğini belirten Rektör Demir, sunumuna şu şekilde devam etti: “Değişen dünyaya ayak uydurabilmek size büyük avantajlar sağlayacak.  Eğitim sistemimizin ana unsuru olan okullar da diğer tüm alanlar gibi değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendiler. Bu etkinin günümüzde öğrencilerimizin beceri ve yeterliklerinde bazı değişimlere neden oldu. Günümüz becerileri geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşık bir yapıda. Becerilerdeki bu karmaşıklığa ise yaşamın tüm noktalarında görülen hızlı değişimler ve akışkanlıklar neden oldu. Günümüzde sahip olunması gereken beceriler, öğrenme ve yenilik becerileri, yaşam ve kariyer becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri ana başlıkları altında toplanmaktadır. Ancak sadece beceri kazanmak hayatı göğüslemeye yetmeyecek. Becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, milli tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.