EĞİTİM-BİR-SEN’Lİ DELEGELER ‘ÖNLÜ’ DEDİ

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) Batman 6. Olağan kongresinde iki adayın yarıştığı başkanlık seçiminde kazanan Değişim Hareketi lideri Şehmuz Önlü oldu.

EĞİTİM-BİR-SEN’Lİ DELEGELER ‘ÖNLÜ’ DEDİ
Advert
Yayınlama: 23.10.2022 17:39:33
201
A+
A-

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve 162 delege oy kullandığı kongrede Önlü, rakibi İshak Aksoy’dan 44 oy fazla alarak Eğitim-Bir-Sen Batman şubesinin yeni başkanı seçildi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman’ın divan başkanlığını yaptığı kongreye siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri ve sendika üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

 “BİZLERİ YESELER DOYMAZLARDI, HALA DOYMAZLAR”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Eğitimciler Birliği Sendikasının dünden bügüne geldiği noktayı konuklarla paylaştı. Karman, “Daha dün okullarda değil bizim varlığımıza, fısıltımızdan dahi rahatsız olan insanlar vardı. Bizleri okulun bahçesine dahi sokmamak isterlerdi. Bizleri yeseler doymazlardı, hala doymazlar.  Ama şimdi Eğitim-Bir-Sen dünyanın her yerinde, her dilde sendikacılığın kitabını yazıyor. Sendikacılığın bayrağını dalgalandırıyor. Başlangıcı itibariyle 30 ülkeden insanlar var. Meksika’dan Endonezya’ya, Kazakistan’dan Güney Afrika’ya biz sendikalarda bir araya geliyoruz. Mesajımızı Anadolu’dan bin yıldır kardeşçe mayaladığımız, ilmek ilmek dokuduğumuz mesajı dünya ile paylaşma gayreti içerisindeyiz” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ YÜKSELEN SESİ OLACAĞIZ”

Eğitim-Bir- Sen Batman Şubesi Başkanı Şehmuz Önlü, “Değişim Hareketi, uzun süren istişarelerin sonucunda ortaya çıkmış, alın teri ve emekten güç alarak daha iyi ve daha güzele doğru adım atma gayesini yol edinmiş birlik hareketinin adıdır. Yeni dönemimizin aynı zamanda yenilendiğimiz bir dönem olmasını da hedefleyen Değişim Hareketi, gerek Milli Eğitim, gerekse üniversite çatısı altındaki üyelerimizin geleceğe ve bugüne dair öneri ve taleplerine, mümkün olanın yollarını arayarak cevap verecektir. Okul ve kurumlarda eğitim çalışanlarının her alanda yükselen sesi olacağımıza söz verdik. Kariyer basamakları sınavlarının kaldırılması isteğimiz tüm öğretmenlerimizin kırmızı çizgisidir. Bunun mutlaka ama mutlaka kaldırılması için her yerde mücadeleye devam edeceğiz. Öğretmenlerimizi itibarsızlaştırmayı amaçlayan öğretmenler odasını başöğretmen, uzman öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen, aday öğretmen gibi farklı statülere ayrılmasının karşındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.  Yapılan kongre seçimi sonunda yeni yönetim kurulu asil üyeleri Başkan Şehmuz Önlü, Zeyneddin Güler, Mehmet Şerif Özdemir, Ahmet Erpolat, Beşir Tileği, Ömer Toprak ve Ahmet Sedat Aydın’dan oluştu.  Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.