“EL SANATLARINI PAZARA ULAŞTIRACAĞIZ”

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün iş birliğinde düzenlenen Batman Geleneksel El Sanatları Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi.

“EL SANATLARINI PAZARA ULAŞTIRACAĞIZ”
Yayınlama: 18.10.2022 16:09:06
Düzenleme: 22.10.2022 01:04
53
A+
A-

Atatürk Parkı’nda düzenlenen sergide Aile Destek Merkezleri, ÇATOM, İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile Batman Belediyesi BİL-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Stantları dolaşan Vali Ekrem Canalp,  yaptığı açıklamada bu ürünlerin yaşayabilmesi için mutlaka talebin olması gerektiğini söyledi.  Vali Canalp, yapacakları en güzel işlerden bir tanesinin ara ara bu tarz fuarları düzenleyerek bu hizmetlerden faydalanabilecek ve bu malları tüketebilecek olan insanların dikkatini çekmek olduğunu kaydetti.

“KOOPERATİFLERE DESTEK OLACAĞIZ”

Kooperatiflere ve el sanatlarıyla uğraşan insanlara pazarlama konusunda destek olacaklarının altını çizen Vali Canalp, “Özellikle kaliteli ürünlerin faydalanması noktasında ekip arkadaşlarımızın devam eden bir projeleri var. Bu projeler çerçevesinde inşallah bu geleneksel el ürünlerini de yoğun şekilde ulusal pazarlar, marketler ve mağazalar eliyle pazara sunulması noktasında inşallah hayata geçireceğiz” dedi. Haber: Recep AKIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.