“EMLAK SEKTÖRÜ EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞIYOR”

Batman’da emlak sektörünün sorunlarını ve piyasa durumunu gazetemizle paylaşan Emlak& Gayrimenkul Danışmanı İbrahim Yaman, emlak sektörünün son 3 senenin en kötü zamanlarını yaşadığını belirtti.

 “EMLAK SEKTÖRÜ EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞIYOR”
Yayınlama: 27.10.2022 16:32:57
Düzenleme: 27.10.2022 16:35
233
A+
A-

Bunda kiralık daire fiyatlarının da etkili olduğunu kaydeden Emir Emlak sahibi Yaman, “  Örneğin bir market sahibi 3 bin liraya kiracı durumunda kaldığında bir çıkış yolu aramak için, o da mecburen dükkanındaki ürünleri yüksek fiyata satmak zorunda kalıyor. Veya bu süreçte arabasını 300 bin TL’ye satan bir vatandaş tekrar sattığı oranda bir araba alma şansını yakalayamıyor”dedi.

“VATANDAŞ, SATTIĞI MALI BİR DAHA ALAMIYOR”

Batman Turgut Özal Bulvarı Sanat Sokağı karşısındaki işyerinde hizmet veren Yaman, “Gayrimenkul ya da emlak grubuna giren her kalemde büyük artışlar söz konusu.  Vatandaşlar, satmış olduğu malı tekrar alamayacak duruma geliyor. Biz emlakçılar bu süreçte aldığımız malı satmasaydık yüzde 100 daha karlıydık.”dedi.

“TİCARETTE,  BAZEN DURMAK DAHA MANTIKLI”

Mevcut piyasa şartlarında her hangi bir alım-satım olayına girmemenin daha faydalı  olacağını kaydeden Yaman, “ Ticarette  bazen “durmak” her şeyden daha mantıklıdır. Çünkü piyasa dalgalı ve belirsizlik içinde olmasından dolayı ne kadar alım yapmasak bizim için daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki herkesin bakış açısı farklı olabilir” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.