“PAMUĞUN TONUNU 21 BİN LİRADAN ALIYORUZ”

“PAMUĞUN TONUNU 21 BİN LİRADAN ALIYORUZ”
Yayınlama: 21.10.2022 18:51:02
109
A+
A-

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alımların başladığını kamuoyuna duyurdu.

Kağba, serbest piyasaya göre pamuğun tonunu 21 bin liradan başlattıklarını kaydetti.
“PAMUK ALIMINI 21 BİN LİRADAN BAŞLATTIK”
ÇUKOBİRLİK olarak serbest piyasaya göre tonu 21 bin liradan pamuk alımını başlatmış olduklarını kaydeden Başkan Kağba, “Çiftçilerimiz serbest piyasanın belirlemiş olduğu 15-16 bandından fabrikalara ürün vermek durumunda kalmışlardır. Biz Çukobirlik olarak üyelerimizden pamuk alımını 21 bin liradan gerçekleştirmekteyiz. Yani ton başına 21 bin lira ödeme yapmaktayız. Alımlarımızı emanet olarak gerçekleştirmiş olup, Türkiye ve dünya borsasını yakından takiben ileriki süreçte daha iyi fiyatlar vermek üzere çalışmalarımız sürmektedir” dedi.
“ÇUKOBİRLİK DAİMA ÇİFTÇİNİN HİZMETİNDEDİR”
Çiftçilere hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Kağba, “Çukobirlik 1940 yılından beri kurulmuş olan bir kuruluştur. Bu kuruluş daima çiftçisine hizmet etmekte ve yanında durmaktadır. Çukobirlik geçen yıl itibariyle çiftçi mağdur olmasın diye emanet alıma başladı. Biz ürün alımlarını da sadece kendi ortaklarımızdan yapabiliyoruz. Çiftçilerimizi mağdur etmemek adına tüm çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu.
“PAMUK, KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN YETİŞMESİ GİBİDİR”
Pamuk ekimi yaparken veya hasadı yapılırken çiftçilerin dikkatli olmasını tavsiye eden Başkan Kağba, “Pamuk küçük bir çocuğun yetişmesi gibidir. Rekoltede 1 puan kayıpta bile kilo başına 40-50 kuruş bir zarar gerçekleşiyor. Pamuklarımızı topladıktan sonra mümkün mertebe, çadırları sermiş, üzerine bunu dökmüş olalım. Toplama esnasında da yağışlı havalara dikkat edip biçerdöverin doğru zamanda tarlaya girip hasadını sağlamış olalım” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.