“ROMANLARIN ARTIK TBMM’DE SESİ VAR”

“ROMANLARIN ARTIK TBMM’DE SESİ VAR”
Yayınlama: 21.10.2022 19:23:54
Düzenleme: 23.10.2022 01:37
272
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Roman asıllı Milletvekili Özcan Purçu, bölge ziyareti kapsamında geldiği Batman’da CHP İl Teşkilatını ziyaret ettikten sonra Cudi mahallesindeki Roman asıllı vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili Purçu’na İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Hasan Sünük, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Rızkedin Memiş, teşkilat üyeleri ile partililer eşlik etti. İl binası ziyaretinde alkışlarla karşılanan milletvekili Purçu, burada il başkanı Yaşar ve partililerle yaptığı kısa bir sohbet ve bilgi alışverişinden sonra Cudi mahallesine geçerek kendisi için toplanan Roman vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Etrafındaki Batmanlı Romanlarla samimi diyaloglar kuran Milletvekili Purçu, “Biz, birbirimize çok bağlı bir toplumuz. Bunu her il ve ilçede devam ettiriyoruz. Buradan belirtelim k, TBMM’de bir eviniz var, bir kapınız var, gerekirse tekmenizi vurup gireceksiniz o kapıdan içeriye. Biliyorsunuz ki, CHP kimsesizlerin partisidir” dedi.

“BATIDA ROMAN, DOĞU’DA KARAÇİYİZ”

CHP heyeti ile birlikte Romanları ziyaret edip onlar adına mecliste olduğunu belirten Roman Milletvekili Purçu, “batıda Roman, doğu’da Karaçiyiz” dedi. Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben de bir göçebe çocuğuyum, sayın Genel Başkanımız dedi ki; işsizlik var, yoksulluk var, sıkıntılar çok sizde gelin bir meclise kendi sorunlarınızı dile getirin, sizde kendi sorunlarınızı anlatın dedi. Bizde sayın Genel Başkanımız ve CHP sayesinde Türkiye’de ilk defa milletvekili çıkardık. İsimlerimiz farklı oluyor bazen, batı da ‘Roman’ diyorlar, doğu da ‘Dom, Karaçi, Abdal’ diyorlar. Biz hem Dom, hem Karaçi hem de Abdal’ız. Bizim yaşam kültürümüz, gelenek ve hayat biçimimiz değil Türkiye’de, dünyanın her yerinde aynıdır. Artık CHP bize yeni bir sayfa açmıştır. Bu sayede sorunlarımızı artık TBMM’de, bakanlıklarda, Valiliklerde dile getirebiliyoruz. Herkes bizi tanıyor ve biliyor artık. Ama Batmana gelmekle daha güçlü olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz CHP çatısı altında birleşerek daha işler yapacağız, zaten yakında iktidar olacağız, 7 ay sonra CHP iktidar olacak. Yeni bir sayfa ile garibanlarımız, yoksullarımız, işsizlerimiz, emekçilerimiz daha güzel yaşayacak. Bunu yaşayan ve bunları bile bir göçebe çocuğu olarak söylüyorum. Çünkü benim partimde insana değer var, partim beni el üstünde tutuyor, bu nedenle iktidar olduğumuzda sizin derdiniz bizim derdimiz olacak” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.