“30 Yıldır sektöre damgamızı vuruyoruz”

Salon bitkilerinin yanı sıra kesme çiçekçilikte uluslar arası tecrübeye sahip olan Pınar Çiçekçilik Davet ve Organizasyon firması, 30 yılı aşkın hizmetiyle sektöre damgasını vuruyor.

 “30 Yıldır sektöre damgamızı vuruyoruz”
Advert
Yayınlama: 24.11.2022 15:52:12
115
A+
A-

 “ÇİÇEK, FARKLI BİR KONSEPTİ OLAN MESLEK DALI”

16 Yaşından beri sektöre katkı sağladıklarını kaydeden 48 yaşındaki Serkan Özbek, “İşyerimizi 1992’nin Şubat ayında açtık. Çiçekçilik ve organizasyon üzerine faaliyet gösteriyoruz. Hizmet sektörümüze çikolatayı da kattık. Çiçek sektörü diğer alanlara göre farklı bir anlayışa sahip bir meslek dalıdır. Çiçekçilik ve organizasyon üzeri faaliyet gösteriyoruz. Tabii Türkiye’nin Güneydoğusunda sene 90’larda, 95’lerde bu hizmeti yapmak zordu. Çiçek kültürünü buraya yerleştirmek ve insanlarımıza alıştırıncaya kadar epey zorlandık. Ama günümüze baktığımızda 30 yıl içerisinde şuana kadar iyi bir sektöre damga vuruyoruz. Gerek açılışlarda, gerek düğünlerde insanların çiçek anlayışını belli bir seviyeye getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

“GÜNÜMÜZDE ARTIK ÇİÇEK KÜLTÜRÜ YERLEŞTİ”

Geçmiş yıllara kıyasla çiçek kültürünün eskiye kıyasla büyük bir gelişim yaşadığına dikkat çeken Özbek, “İnsanlar geçmiş dönemde çiçeği lüks ve zaruri bir ihtiyaç olmayan bir şey olarak görüyorlardı. İnsanlar karşı tarafa bir çiçek demet sunma konusunda karşı tarafın ne tür farklı algılar içine gireceğini bilmedikleri için utangaç bir şekilde çiçek alıyorlardı. Hatta aldıkları çiçekleri sarıp gizliyorlardı. Sardıklarını ‘aman kimse görmesin’ diye siyah poşete bile bırakıyorlardı.  Ama günümüzde hem Türkiye’de hem de Güneydoğu’da çiçek kültürü eskiye kıyasla hayli gelişim gösterdi” diye konuştu.

“100’E YAKIN CANLI ÇİÇEĞİMİZ VAR”

Türkiye’de dış mekan ve salon bitkilerinin yanı sıra kesme çiçek kültürünün olduğunu kaydeden deneyimli çiçekçi, “Kesme çiçek kültürümüz Türkiye’nin bilhassa Yalova, Adana, Antalya, İzmir bölgelerinden gelen günlük kesme çiçeklerimiz var. Bunun yanında arajman dediğimiz, buket şeklinde kendi dizaynımıza göre düzenleyip kendi müşterilerimize takdim ediyoruz. Bizde saksı çiçeklerinin de epey modelleri var. Saksı çiçekleri orkideden Antoryuma kadar bulunuyor. Bölgemizde tabii yeşil bitkiler daha yaygındır. Bunlar, barış çiçekleri, yuka çiçeği, sarmaşık, kraton çeşitleri var. Ayrıca Gül, guzmanya gibi işyerimizde 100’e yakın canlı çiçeğimiz var” dedi.

“HEDİYELİK ÜRÜNLER DE SATIYORUZ”

Çiçeğin yanında hediyelik ürünler de sattıklarını belirten Özbek, “Masa üstü objeler, el dekorasyonlarımız da var. Yeni trend olan cafelerimizde duvar panoları ve duvar çiçekleri gibi dekorasyonlar yapıyoruz. Yani insanların gözüne, mobilyanın,  camın, inşaatın dışında orayı renklendiren, çiçekle ilgili olan tüm dekorasyonları gerçekleştiriyoruz.  Çiçekçiliğin dışarıdan görünmesinin yanı sıra bir de backgroundu var tabii. Çiçekçilik epey bir zahmet gören bir meslek dalıdır. Neticede canlı bir ürünle karşı karşıyasınız.  Zamanla satılmadı mı çöpe giden bir ürün. Doğal olarak zorlukları var. İnsanların güzel günlerinde, mutlu günlerinde olan bütün mutluluğu onlarla paylaşıyoruz. Herkesin özel gününde, müşterilerin taleplerini gerçekleştiriyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor” dedi.

“30 YILLIK BİR FİRMAYIZ”

30 Yıllık bir firma olarak yüksek bir potansiyellerinin olduğunu ifade eden Özbek , sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir dışından gelen siparişlerimizi interflora aracılığıyla alıyoruz ve gönderiyoruz.  Piyasa şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden gelen bütün hizmeti müşterilerimize sunuyoruz. Bitkiler, çiçekler hassas ürünlerdir.  Ürünlerimiz zarar görmesin diye özel araçlarımızla siparişlerimizi adreslerine teslim ediyoruz. İş yerimizi ilk açtığımız günden bugüne her şey çok daha iyi bir duruma geldi. Artık insanlar çiçek kültürünü özümsemiş durumda. Mesela 90’lı yıllarda çiçek topraklarımızı işyerimizin önüne koyarken insanlar bunları kaçak çay zannedip ‘kaçak çay ne kadar?’ diye soranlar bile olurdu. Hatta karanfilin kilosu ne kadar diye soranlar bile oluyordu. Hayatında ilk defa çiçek alan vatandaşlara bile şahit olduk. Özellikle kız istemelerde ve düğünlerde, hayatında ilk defa çiçek satın alan vatandaşların da ilginç durumları olurdu. Tabii günümüzde insanlarımız çiçek kültürü konusunda artık bilinçlenmiş durumdadırlar. Biz de bu alanda en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak için gayret göstermeye devam ediyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.