Ahmet Kaya’ya ‘vefa’ gecesi

Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası’nın Kültür Sanat Komitesi ve Mancu Yapım işbirliğiyle Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda ‘Ahmet Kaya Türkiye’dir’ temalı müzikal sahnelendi.

Ahmet Kaya’ya ‘vefa’ gecesi
Yayınlama: 21.11.2022 14:35:46
189
A+
A-

Etkinlikte Ahmet Kaya’nın hayatı ve şarkılarının dile getirildiği bir vefa gecesi tertiplendi. Sesi Ahmet Kaya’nın sesine büyük oranda benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Batmanlı ünlü sanatçı Selman Tunç, solist olarak yer aldığı gecede Ahmet Kaya’nın birçok şarkısını başarıyla seslendirerek sergilediği performansla konuklara muhteşem bir gece yaşattı.

KAYA’NIN HAYATI ANLATILDI…

Aca Orkestrasının eşlik ettiği muhteşem müzikal etkinliğinde Mancu Yapım sahibi Muhammed Ancu, Ahmet Kaya’nın hayatını anlattı. Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz, Müşavirler Odası eski Başkanı Servet Kurt, Kültür Sanat Komitesi Başkanı Erdi Yurdem, oda üyeleri, aileleri, eş ve dostları katıldı.  Sahnenin üst kısmında çerçeveler içinde Ahmet Kaya’nın çocukluk, gençlik, son dönemleri ve hatta mezarını yansıtan fotoğraflar dikkatlerden kaçmadı.

“MÜZİK EVRENSEL BİR DİLDİR”

Program sonunda yapılan plaket takdiminde konuşan Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Şah Ayaz, “Etkinliğe katkı sunan Mancu Yapım ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu proje Kültür ve Sanat Komitemizin Başkanı tarafından önüme geldiği zaman doğrusu biraz temkinli yaklaşmıştık. Bu kadar coşkulu, güzel ve etkili olabileceğini tahmin etmemiştim. Gerçekten çok güzel bir gece yaşattılar. Özgün müziğin öncülerinden Ahmet Kaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz, bedenler ebediyete, sürgüne gidebilir ama müzik evrensel bir dildir. Evrensel olan bu dili inanıyorum ki ebediyete kadar yaşattıracaktır” dedi. Komitede büyük çabası ve katķısı olan İdris Direk ve meslektaşı Mesut Aslanlı’ya da emeklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Ayaz, “Biz Mali Müşavirler Odası olarak maalesef sadece tek kişi olarak bu güzel hizmetleri yapamıyoruz. Bizim de bir ekibimiz, bir çalışma grubumuz vardır. Özellikle eski başkanlarımızdan Servet Kurt’a desteği ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir geceyi bize yaşatan herkese tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.

“KAYA’YI YIL DÖNÜMÜNDE ANMAK İSTEDİK”

Batman-Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası Kültür Sanat Komitesi Başkanı Erdi Yurdem, “Bugün Bölge Odamız ve Mancu Yapım ile ortaklaşa Ahmet Kaya Türkiye’dir isimli bir program düzenliyoruz. Programa da genel olarak misafirlerimiz, üyelerimiz, aileleri ve dostlarımız katılıyor. Bu etkinlikle hem odamızın sosyal faaliyetlerini hem de kültür-sanat faaliyetlerini icra etmek, hem de Ahmet Kaya’yı yıldönümünde anmak istedik” dedi.

“DÜNYAYA MAL OLMUŞ KAYA’YI ANIYORUZ”

Mancu Yapım adına konuşan Muhammed Ancu “Bugün tüm dünyaya mal olmuş, gerek düşünceleri, gerek insani hareketleriyle ve gerekse şarkılarıyla herkesi birleştiren tek sanatçı olmuş Ahmet Kaya’yı anıyoruz. Bizler Batman’da daha önce Ahmet Kaya anısına üç vefa gecesi düzenlemiştik. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Bugün de Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Kültür Sanat Komitesi olarak ortaklaşa yapıyoruz.  Ahmet Kaya’nın büyük bir öncüydü. Özellikle Kürt toplumu ona çok şey borçludur. Çünkü o ‘Kürtçe bir şarkı yapacağım ve Kürtçe bir klip çekeceğim’ diyerek, bizim kendi kökenimize ithafen, bizim de varlığımızı göstermek adına söylediği masumane bir cümleden dolayı linç edilerek bu ülkeden sürgün edilmiştir. Kendi ailesinden, çocuklarından ve kendi eşinden ayrı bırakılmıştır. Bu yüzden özellikle Kürt toplumunun ona büyük bir vefa borcu vardır. Bizler Batmanlılar olarak bu borcu her sene onu anarak yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Haber-Recep AKIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.