Başarılı matematikçiler ödüllendirildi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi ve AR-GE birimi tarafından Matematik Materyalleri ödül töreni gerçekleştirildi.

Başarılı matematikçiler ödüllendirildi
Advert
Yayınlama: 27.11.2022 17:01:42
Düzenleme: 27.11.2022 17:09
103
A+
A-

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen Matematik Materyalleri yarışmasında toplamda 12 ödül verildi. Her kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüleri para ile ödüllendirildi. Birinciler 1000 TL, ikinciler 750 TL ve üçüncü gelenler de 500 TL ile ödüllendirildi. Törene Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Bilal Kay, Matematik İl Koordinatörü Levent Canpolat, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Ödül töreninde konuşan İl Müdürü Kurtaran evreni okumak için, harfler kadar rakamların da önemli olduğunu belirterek, her şeyin temelinde matematiğin olduğunu ifade etti.

“HARFLER KADAR RAKAMLARLA DA DÜNYAYI OKUYALIM”

Bakanlık olarak matematikle ilgili ciddi bir seferberlik başlattıklarını kaydeden Kurtaran, matematik fobisini bu seferberlik sayesinde ortadan kaldıracaklarını söyledi. Müdür Kurtaran, “Hepimiz evde ebeveyn olarak da çocuklarımızın matematikle olan alakasını hep merak etmişiz ve özellikle de teşvik etmişiz. Biz biliyoruz ki her şeyin temelinde matematik var. Analiz yapmak için, değerlendirme, muhakeme yapmak için matematiğe ihtiyaç var. Hayat harf ve rakamlar üzerine kuruludur. Harflerle aramız iyi olduğu kadar rakamlarla da aramızın iyi olması gerekir. Dolayısıyla biz de diyoruz ki, en az harfler kadar rakamlarla da dünyayı, evreni okuyalım. Biz harflerle birçok şeyi okuyoruz, zihnimizde onlarla ilgili yeni düşünceler oluşturuyoruz ama rakamlarla da okumadığınız taktirde bir tarafınız eksik kalıyor. O yüzden de en az harfler kadar rakamlarla da dünyayı, kainatı, varlığı okumamız lazım” dedi.

“FELSEFECİLER DÜNYAYI İKİ YÖNLÜ OKUMUŞLARDIR”

Düşünce tarihine bakmak için geriye dönüp bakıldığında ilk çağda bile felsefecilerin dünyayı iki yönlü okuduklarına dikkat çeken Müdür Kurtaran, “Mutlaka işin içine matematiği de koymuşlar. Mesela mantık da matematiğin bir sonucudur. Yani matematik mutlaka düşünce sistemlerinin içinde vardır. Zaten Matematik olduğu için, düşünceleri sistematik hale gelmiş. Maalesef vaktiyle çocuklarımızda biraz matematik fobisi oluşmuş. Onu da inşallah bakanlığımızın bu başlatmış olduğu matematik seferberliğiyle ortadan kaldıracağız” diye konuştu. Matematik Seferberliği kapsamında yıl boyunca: Matematik Atölyesi Açılışı, Matematik Paneli, Matematik Materyalim Yarışması, Kim Korkar Matematikten Yarışması, Test Hazırlama Teknikleri Kursları ve Bakanlığın Yayımladığı Soruların Video Çözümleri çalışmaları yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan matematik seferberliğiyle, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlama amacı taşıyor. Haber-Recep Akın

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.