Batman tütünü Dubai’de sergilenecek

Batman tütününü Dubai’deki tütün fuarında sergileyeceklerini ifade den Türkiye Tütün Üreticileri Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Batmanlı çiftçilerin kaliteden ödün vermemeleri ve sabırlı olmaları şartıyla Batman tütününü Amerika’ya ihraç edeceklerinin belirtti.

Batman tütünü Dubai’de sergilenecek
Yayınlama: 14.11.2022 17:39:45
648
A+
A-

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEMELİYİZ”

Batman’da daha fazla üretim yapılması ve rekabet ortamının oluşması için Türkiye, Avrupa ve dünya üzerindeki birçok tütün şirketleriyle görüşmelerde bulunmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Solgun, “Batman tütününün 28 TL’den alınması için bu sene şirketlerle bir araya gelerek sözleşme imzalamıştık. Ancak mazot, işçilik, gübreleme, maliyetler vs. çok arttı. Biz de bu durumu tütün şirketlerine ilettik.  Batmanlı tütün üreticilerimiz malını ucuza satmasın. Tütününü ıslatmasın ve asla kaliteden ödün vermeyip sabır göstersin. Şirketlerle yapacağımız yeni anlaşmayla Batman tütününün iyi bir fiyata alınmasını sağlayacağız. Tütün üreticilerimiz sabırlı davranırlarsa tütünlerini 55-60 liraya satacağız” dedi.

“DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Dubai’deki tütün fuarına katılıp dünyanın önde gelen şirketleriyle toplantılar yapacaklarını hatırlatan Başkan Solgun, “Çiftçilerimiz sözleşme yaptığımız firmaları beklesin. Dubai’deki fuarda Batman tütününü tanıtarak hak ettiği değerde satılmasını sağlayacağız. Çünkü bu yıl çok güzel fiyatlar bekliyoruz. Tütün üreticilerimizin kazanmasını ve dünya pazarında boy göstermesini istiyoruz. Tütün üretiminin artması, rekabet ortamının ve daha bir çok katma değerin sağlanması adına her zaman tütün üreticimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.