“Bitkiler insanın mayasıdır”

Batman’da eski Midyat Garajı İşler Pasajında şifalı bitkiler üzerinde hekimlik yapan Taha Seyyidoğlu, bitkilerin insanın mayası olduğunu belirtti.

“Bitkiler insanın mayasıdır”
Yayınlama: 07.11.2022 14:52:33
59
A+
A-

“DOZAJ VE SÜREÇ ÖNEMLİDİR”

27 Yıldır şifalı bitki satışı yapan ve bitkiler konusunda ihtisas sahibi olan Seyyidoğlu, bitkilerin kullanımı esnasında dozaj ve sürecin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Hekim reçetesinin verdiği zaman ve ölçü biriminin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Seyyidoğlu, “Öyle suyu kaynatıp içine bir tutam bitki koyularak gelişi güzel bir şekilde hareket etmekle iş olmuyor. Her şeyde olduğu gibi, şifalı bitki kullanımında da ölçü, dozaj ve süreç son derece önemli ve uyulması gereken bir kıstastır. Bu kurallar neticesinde hazırlandığı zaman o vakit bitkinin tesiri bedene yansır” dedi.

“DOKTORLARIN ÖNERİLERİ ESASTIR”

Bütün bunlara karşın doktorların önerilerinin her zaman esas olduğuna dikkat çeken deneyimli hekim Seyyidoğlu, “Alternatif olan bitkilere başvurulmadan önce muhakkak doktorla görüşülmelidir. Ancak ondan sonra söz konusu bitkinin tedavi ve tatbik merhaleleri uygulamaya dahil edilmelidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.