“BİZ HEKİMLER GÜVENDE DEĞİLİZ”

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, 5 Kasım Cumartesi günü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Dr. Şahin Işık’ın hasta yakını tarafından fiziksel şiddeti uğramasını kınadı.

“BİZ HEKİMLER GÜVENDE DEĞİLİZ”
Yayınlama: 07.11.2022 16:37:45
137
A+
A-

 

“HALKLA BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR”

Basın açıklamasında konuşan SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, “Biz yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin geldiği boyutları bugüne kadar defalarca yaralanmalarla, ölümlerle yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar sağlıkta şiddette bir çözüm geliştirmeyen iktidar hastayı müşteri patentli gösterip, müşteri ilişkisi üzerinden kurguladığı zaman sağlıkçıyı da buna hizmet edenler olarak gösterdiği zaman hakla bizleri karşı karşıya getiriyorlar. Biz halkımıza en iyi sağlık Hizmeti verme mücadelesi yürütürken, bu tür muamelelere maruz kalmamalıyız. Bundan sonra halkımızı daha duyarlı olmaya ve bizlerle beraber bu mücadeleyi yükseltmeye ve halkımıza bu sağlık hizmetini verirken, sağlık emekçilerine hak ettikleri değerin verilmesini istiyoruz” dedi.

“HEKİMLERE ÖFKE VE SALDIRI VAR”

Sağlıkta şiddet olaylarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirten Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Sertaç Adıgüzel, “Biz hekimlere yönelen bir öfke, bir saldırı var. Kimi zaman sözel şiddet, kimi zaman fiziki şiddet ve kimi zamanda ölüm tehditlerine maruz kalıyoruz. 5 Kasım Cumartesi günü BEAH’de çalışan meslektaşımız Dr. Şahin Işık’ın yatırarak tedavi ettiği/ şifa olmaya çalıştığı hastasının yakını tarafından uğradığı fiziksel şiddet ile yaşamış olduk. Ameliyat edilen meslektaşımıza, tüm meslektaşlarımız adına geçmiş olsun diyor ve meslektaşımıza yapılan bu fiziki şiddeti kınıyoruz. Batman Tabip Odası olarak sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bu koşullar altında tüm sağlık çalışanları gibi biz hekimler de güvende değiliz ve bu güvensiz ortam hem bizlere hem de hastalarımıza zarar vermektedir” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.