“Bu yolda daha ne kadar yakınlarımızı kaybedeceğiz”

Batman-Diyarbakır yolu Yeniköy (kelpiço) köyü sakinleri, yıllardır yapılmayan yollarında yaşanan kazalarda yakınlarını kaybettiklerini ve biran önce yollarının yapılması için yetkililere çağrıda bulundular.

“Bu yolda daha ne kadar yakınlarımızı kaybedeceğiz”
Yayınlama: 23.11.2022 15:23:06
136
A+
A-

3 Ay içerinde 3 çocuğa yoldan geçen arabaların çarptığını belirten Yeniköy (Kelpiço) köyü sakinlerinden Sabahattin Ucar, “30 Yıldır burada ikamet ediyoruz. Bu cadde yapıldığı günden beri aynı haldedir. Caddenin dar olmasından dolayı hem çocuklarımız hem de hayvanlarımızı kaybediyoruz. 3 Ay içerinde 3 çocuğumuza yoldan geçen arabalar çarptı. Yolun bu şekilde olması bizi çok mağdur ediyor. Geçen gün yoldan geçen ambulans, hayvanlarımıza çarptı ve telef etti. Bir kardeşim bu yolda öldü. Yeğenim kollarımda öldü. Benim de kolum kırılmıştı. Daha ne kadar bu yolda yakınlarımızı kaybedeceğiz. Yıllardır bize ihalesi yapılmış diyorlar ama buraya gelen yok. Bu yola bir çare bulunmasını istiyoruz. İlin yöneticileri kimlerse artık yolumuzu yapsınlar” dedi.

“BİR AN ÖNCE YOLUMUZ YAPILMALI”

Köy sakinlerinden Orhan Düzgün, “3 ay içerisinde burada 4’ten fazla kaza meydana geldi. Kazaların nedeni ise çift yönde gelen araçların hızla tek şeride girmelerinden kaynaklanıyor. Bu yolumuz dardır. Hatta kendi çocuğuma ve yeğenime bile araba çarptı. Yetkililerden isteğimiz bu caddenin bir an önce yapılmasıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.