“Bütün sorunları yerinde tespit ediyoruz”

Saha çözüm ekibinin yapmış olduğu 101 bin ev ve işyeri ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Batmanlıların yaşadıkları sıkıntıları tespit ettiklerini kaydetti.

“Bütün sorunları yerinde tespit ediyoruz”
Yayınlama: 20.11.2022 14:24:10
178
A+
A-

“ALIM GÜCÜ TAMAMEN BİTİRİLDİ”

Son dört ay içerisinde 101 bin hane ve işyerlerine ziyaret eden ekiplerine teşekkür eden Başkan Yaşar, “Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye hazırlanan deneyimli ve birikimli dev kadromuz ile iktidara geldiğimizde bütün sorunların hepsini çözmeye söz veriyoruz. AKP iktidara geldiği zaman dünyanın ilk yirmisi arasında olan ve ilk on ekonomiye girmeye hazırlanan ekonomimiz birçok yönüyle bozularak iflas sürecine doğru götürülmüştür. AKP iktidara geldiğinde 2 liranın altında olan benzin ve mazot günümüzde 23-28 liranın civarına yükselerek 10-15 kat artmıştır. Bozulan bu ekonomik dengeden dolayı elektrik, doğalgaz ve kömür fiyatları kat kat artarak vatandaşın alım gücünü tamamen bitirmiştir. Milyonlarca abone elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilmiş ve karanlığa mahkum edilmişlerdir. Bu yıl doğalgaz kullanacak vatandaşlar için kötü günler bizi beklemektedir” dedi.

“HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ”

Konut fiyatlarındaki aşırı yükselme nedeniyle vatandaşın konut sahibi olması hayale dönüştüğünü kaydeden Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşırı yükselen kiralar birçok ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirerek sosyal kırılmalara neden olmaktadır. Artan bu maliyetler karşısında sabit gelirli olan çalışanlar ağır ekonomik zorluklar altında bırakılmıştır. Asgari ücret ve emekli maaşları komik durumda ve bu maaşla sadece kiralar dahi ödenemez duruma gelmiştir. Dar gelirliler ve ücretliler gelirlerinden kat kat hak kaybına uğramışlardır. Ekmeğin 7 liraya çıktığı ülkemizde vatandaşlarımız ekmek ile bile karnını doyurmakta zorluk yaşamaktadır. Bir dönem halkın yoksulluğunu belirten ve siyası simge haline gelen ekmek peynir kuru soğan ye babam ye zam geliyor sözleriyle dile getirilirken, bu gün bu ürünlere ulaşmak hayal gibi olmuştur. Et ve diğer temel gıdalara ulaşmak dar gelirliler için hayal olmaya başlamıştır. Yaratılan ekonomik dengesizlik ve keyfi yönetimle çiftçilik ve hayvancılık tamamen bitme noktasına getirilmiştir. Dünyada kendi kendisine yetinen 7 ülkeden biri olarak kendimizle övünürken, şimdi buğday satın almak için pazar bulmakta sorun yaşamaktayız. Yemlerdeki aşırı fiyat yükselmesiyle hayvanlara yem satın alınamaz hale geldiği için hayvancılık yapanlar hayvanlarını kesmek zorunda bırakılmıştır. Bu nedenlerle yükselen fiyatlardan dolayı aileler çocuklarına süt alamıyor ve yetersiz gıda ile büyütülmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin bütün sorunlarını yerinde ve zamanında tespit etmek için çalışıyoruz. İktidara geldiğimiz zaman mevcut sorunların çözümü konusunda kalıcı projelerimizi uygulayacağız. Hiç bir vatandaşımız karamsarlığa kapılmasın Cumhuriyet Halk Partisi dün ve bugün olduğu gibi yarın da vatandaşlarımız ile iç içe olmaya devam edecektir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.