“Çalışan insan daha sağlıklı oluyor”

Batman’da uzun yıllardır ayakkabı tamir ve boya işini yapan Kadri Memiş, çalışan bir insanın daha sağlıklı olduğunu ve zamanını daha iyi değerlendirdiğini belirtti.

“Çalışan insan daha sağlıklı oluyor”
Yayınlama: 10.11.2022 14:40:21
74
A+
A-

1964’ten beri bu işi yaptığını belirten 68 yaşındaki Kadri usta, Postane Sokağı, eski hükümet konağı arkasındaki Lostra Ayakkabı Tamir ve Boya Salonunda hizmet vermeye devam ediyor.

‘YAPILAN İŞTE ZENGİN-FAKİR AYIRIMI YAPILMAMALI’

Yapılan bir işin emeğine fiyat biçerken biri az diğeri çok şeklinde bir ayırıma gidilmemesi gerektiğinin altını çizen Kadri usta, net bir emek hakkıyla ve zengini-fakiri kayırmadan, adil bir hizmet üretilmesi gerektiğini belirtti.  Emektar usta, “Tabii ki fakir bir insana hayır yapmak amacıyla yardımcı olmak ayrı bir konudur. Burada vurgulamak istediğim şey, yaptığınız işe biçtiğiniz fiyat tek ve net olmalıdır. Yaptığınız işi de kendiniz için yapacaksınız, başkaları için değil, Kendiniz istediğiniz için” diye konuştu.

‘ESKİ DERGİ VE GAZETELER İLGİ ODAĞI OLUYOR”

Yıllardır işyerinde müşterilerinin okuması için gazete, eski-yeni dergi ve kitaplar bulunduran 68 yaşındaki emektar ayakkabı tamircisi Kadri usta, “Dostlar gelip burada gazete, dergi okuyorlar. Bendeki eski kitaplar hiç kimsede yok. Her gelen bir göz gezdirdiği zaman, geçmişini aklına getiriyor. Eski kitaplar, eski dergiler insan için çok önemlidirler. Gazetelerin de berber, terzi veya kahvehane gibi yerlerde bulundurulmalıdır. Gelen giden buralarda daha çok gazete, dergi vs. okuyor. Marketlerde veya mağazalarda olmaz, çünkü buralarda insanlar okumaz. Mesela dükkanıma gelen dostlar kitap veya gazetelere bakınca, hem zaman da geçmiş oluyor, hem bilgilenmiş oluyorlar, hem de geçmişlerine nostaljik bir yolculuk yapmış oluyorlar” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.