Çay zammını az bulanda var, çok bulanda!

Geçtiğimiz hafta sonu Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanlığı tarafından esnafın talebi kapsamında bir bardak çay fiyatına getirilen yüzde 20’lik zamla 2,5 TL’den 3 TL’ye çıkarılmasına işletmeciler ve vatandaşlardan kararı olumlu bulan da oldu olmayan da.  

Çay zammını az bulanda var, çok bulanda!
Yayınlama: 21.11.2022 14:20:49
197
A+
A-

Yeni fiyat tarifesi ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Oda başkanı Seyfettin Göner, ne esnafın ne de vatandaşın mağdur olacağı şekilde orta yolu bulduklarını kaydetti. 3 TL olan yeni çay fiyatını kahvehane işletmecilerinin yanı sıra vatandaşlara sorduk.

“3 LİRADAN FAZLA OLMASI GEREKİR”

Çaya getirilen yüzde 20’lik zammın, esnafların giderleri baz alındığında az olduğunu belirten tanker şoförü Nedim İnsel, “Bence fiyatı daha fazla olması lazım. Çünkü şeker ve dem fiyatları artmış durumda. Benim için 3 TL çok değil ama başkaları için yüksek olabilir. Herkesin bütçesi doğal olarak farklılık teşkil ediyor” dedi.

“BİR BARDAK ÇAYA 3 TL NORMAL”

Fiyat artışını normal karşılayan vatandaşlardan Ömer Yiğitcan, “Bence 3 TL normal bir fiyat. Çünkü pahalanmayan bir şey kalmadı ki. Çaya da zam gelmesi normaldir diye düşünüyorum.  Bir ev kirası 2 bin TL’den 6 bin TL’ye çıktıysa, 1 bardak çay da 2,5 TL’den 3 TL’ye çıksın” dedi. Vatandaşlardan Muhammed Aküren, “Çayın 3 TL’ye çıkmasının günümüz ekonomik koşullarında normal. Minibüs ücreti bile 5 TL olmuş. Dolayısıyla çayın 3 liraya çıkması gayet normal” dedi.

“ÇAYIN MALİYETİ YOK, ZAM YÜKSEK”

Çayın 3 TL olmasını yüksek bulan Murat Nebioğlu, “Bu zammı ben fazla buluyorum. Çünkü çayın maliyeti fazla yok. Çay ve sudur. 1 Kilo çayın fiyatı 95 dahi olsa, 1 kilodan nereden bakarsanız en azından bin bardak çay çıkar. Hepimiz aile sahibiyiz. Dolayısıyla 1 çayın 3 TL olması Allah’tan korkulması gereken bir durumdur” dedi.

 “ÇAYA RAĞBET KALMAZ, VATANDAŞI DA DÜŞÜNMELİYİZ”

Bahçelievler Mahallesi Yıldırım Sokakta Dicle & Fırat Çay Evi işletmecisi Mazlum Yıldız, “Bu durumda eskisi gibi çaya rağbet kalmaz. Zaten Batman’daki çay ocakları  işsizlikten dolayı tıka basa doludur. Sen işsiz bir adama çayı 3 TL’den versen olmaz ki. Evet çay, dem, su ve elektrik fiyatları çoğaldı, maliyetler arttı ama biz vatandaşı da düşünmek zorundayız” diye konuştu.

“MALİYETLERE GÖRE 3 TL BİLE AZ”

Turgut Özel Bulvarında bulunan Yudum Çay Evi işletmecisi Murat Sağır, “Maliyetlere göre 3 TL bile azdır.  30 TL’ye aldığım çayı ben bu hafta 95 TL’ye aldım.  18 kilogram şeker şimdi 500 TL olmuş. Üç çalışanım var, kirası var, elektriği var.  Kış gelmiş yakacak kömür yok. Odunun tonu 2 bin 500 TL olmuş” dedi. Haber-Recep Akın

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.