Çürük ve ezik ürünlere ilgi arttı

Hayat pahalılığı ve her geçen gün artan fiyatlar karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, pazarlarda ezik sebze ve meyvelerin satıldığı ve halk arasında ‘ikinci el’ olarak tabir edilen ürünlere yönelmek zorunda kaldı.

Çürük ve ezik ürünlere ilgi arttı
Yayınlama: 07.11.2022 16:40:56
203
A+
A-

“ÇARESİZLİKTEN ALIYORUZ”

Vatandaşlar artan gıda fiyatları nedeniyle taze meyve ve sebze tüketemez hale gelirken market ve pazarlarda çürük meyve-sebzeler “Olgunlaşmış” adı altında indirimli olarak satılmaya başlandı. Ezilen veya çürük ürünler yarı yarıya veya üçte bir fiyatına satılırken, maddi durumu olmayan vatandaşlar bu ürünlere ilgi gösteriyor. Sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı zamların ardından çaresizlikten bu ürünleri aldıklarını belirten vatandaşlar, “Meyve ve sebze fiyatları malum, evimize alamıyoruz. Sabah sabah buraya geldik. Yarı fiyata bu meyve ve sebzeleri alıyoruz. İyi olanları seçip evimize götürüyoruz” dediler.

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ YOK”

En temel tüketim maddelerini almakta zorluk çeken vatandaşlar, çürük meyve sebzeye yöneliyor. Alım gücünün düştüğünü belirten pazarcı esnafı, “Eskiden çürükleri tezgah arkasına ayırır akşam bedava verirdik şimdi parayla satıyoruz. Normalde bunlar ayıklanır, kaba konur, akşamüstü insanlara bedava verilirdi. Ama şu an ekonomiden dolayı insanların alım gücü yok. Mazot fiyatları, poşet fiyatları arttı, masraflar katlandı. İnsanlar mecbur kaldığı için kırığını çürüğünü alıp götürüyor evine” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.