Dama oynayarak vakit geçiriyorlar

Bölgenin oyun kültürleri arasında yer alan dama oyunu Batman’ın birçok kahvehanesinde müdavimlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Dama oynayarak vakit geçiriyorlar
Yayınlama: 07.11.2022 14:49:56
208
A+
A-

Unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan dama oyunun, kahvehanelerde özellikle yaşlı kesimler tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.

“HIZLI VE DOĞRU DÜŞÜNMEYİ SAĞLIYOR”

Bahçelievler Mahallesi Yıldırım sokaktaki Dicle – Fırat Çay Evinde yeğeniyle çekişmeli bir dama oyununa giren 65 yaşındaki Eyüp Erdem, “Ben emekliyim. Gelip kahvehanede hem çayımızı yudumluyoruz, hem de dama oynayarak eğleniyoruz. Dama oyunu dengeli ve belli bir zamana tabii tutularak oynandığı zaman fevkalade faydalı bir oyun. Hızlı ve doğru düşünmeyi, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneği kazandırır. Neticede bu da bir spor ve zeka oyunu. Zihin dünyamızı kuvvetlendirir. Aynı zamanda güven duygusu aşıladığı gibi, bireysel anlamda güç ve yeteneklerin açığa çıkarılmasını sağlar. Arada bazen aramızda atışmalar olsa da, bu tartışmalar genelde belli bir üslup içinde karşındakini yaralamadan espriyle karışık tatlı atışmalar. Rakibinize her zaman saygı duymalısınız. Onunla karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde oyunu icra etmelisiniz” dedi.

“DAMA TÜM STRESİMİZİ ALIYOR”

Dama oynayanlardan Mehmet Adlığ ise, “Boş zamanlarımda dayımla dama oynayarak güzel vakit geçiriyoruz. Günde 1-2 saat dayı-yeğen olarak dama oynama fırsatımız oluyor. Dama oyunu gerçekten insan sağlığına hem faydalı bir spor, hem eğlenceli hem de eğitici bir zeka oyunudur. Ben şahsen dama oynarken tüm stresimi atıyorum. Dayım tabii bu konuda daha tecrübeli. Zaman zaman ben de ona karşı iyi skorlar alsam da dayım bu konuda usta bir dama oyuncusu diyebilirim” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.