Dev kabaklar ilgi odağı oldu

Batman’ın Balpınar beldesi Zorköy’de yetişen dev kabaklara tezgahlara düşerken, her biri  yaklaşık 50 kilogram gelen kabaklar ilgi odağı olmaya devam ediyor.  

Dev kabaklar ilgi odağı oldu
Yayınlama: 20.11.2022 14:18:03
89
A+
A-

Balpınar çevresindeki köylerden ve Siirt’in Kurtlan ilçesindeki Tulumtaş Köyü (Cefana Bamerd) köyünden getirilen koyu ve açık renkli dev kabaklar, kilogramı 5 liradan tezgahlarda alıcısıyla buluştu.

Batman Alo Tevşo Halk Pazarında 30 yıldır sebze ve meyve satışını yapan Zeki Yıldız, “Kabaklarımız renkleri, tadı ve özelliklerine göre değişiyor. Kabakların bir kısmını Balpınar beldesi Zorköy’den, bir kısmını da Kurtalan’ın Tulumtaş (Cefana Bamerd) köyünden getirdik. Kabaklarımıza her zamanki gibi yoğun bir talep var. Zaten geçen seneye oranla kilosuna sadece 1-2 TL’lik bir yükselme oldu. Kilogramını 5 TL’ye vatandaşlara satıyoruz. Bu sene çok şükür verim de iyi. Bunun da faydalı yansımaları oluyor. Dev kabaklarımızın bazısı 48, bazısı 50 veya daha da yüksek kilo ağırlıklarında olabiliyor. Rengi kırmızıya kaçan kabaklardan güzel tatlı yapılır. Ayrıca renkleri beyaz olan kabaklardan çok güzel hoşaf veya reçel üretilmektedir” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.