Dubai’de Batman tütününe tam not

47 Ülkeden 256 firmanın katılım sağladığı Dubai Tütün fuarında Batman tütünü sergilendi.

Dubai’de Batman tütününe tam not
Yayınlama: 20.11.2022 16:31:52
Düzenleme: 20.11.2022 16:34
198
A+
A-

Tütün Üreticileri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Dubai’deki tütün fuarında sergilenen Batman’ın yanı sıra diğer birçok bölgeden getirilen tütünler şirketlerden tam not aldı.

“FUARDA TÜTÜNÜMÜZÜ TANITTIK”

Amaçlarının tütün üreticisinin hak ettiği ücreti almalarını sağlamak ve Türk tütününü uluslararası arenada tanıtarak katma değerini yükseltmek olduğuna vurgu yapan Başkan Solgun, 47 ülkeden, 256 firmanın katılım sağladığı Dubai Tütün Fuarında dünyadaki tüm büyük tütün sektörleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Şirketleri ülkeye davet ettiklerini kaydeden Solgun, “Dubai’de bizim tütün standımızda tütünümüz hakikaten ciddi bir ilgi ve alaka gördü. Dev şirketlerin bizim standımızın etrafında toplanması ve Türk tütününün dile getirilmesi bizim için ayrı onur ve gurur kaynağı oldu” dedi.

“BATMAN’IN TÜTÜNÜ DÜNYA GÜNDEMİNDE”

Özellikle Batman’da yetişen Virjinya tütününün tüm dünyada ses getirdiğine dikkat çeken Solgun, “Türkiye’de Virjinya tütünü yetişmez diyen insanlar bugün Batman’da bu kadar kaliteli bir Virjinya tütünü yetiştiğine şahit olmaktadırlar. Muş ilinde dev bir tütün işletme fabrikası kurulması yönünde anlaşma yapıldı. Ülkemizde yetişmeyecek tütün çeşidimiz yok. Bu vesileyle fuarda bazı şirketleri davet ettik. İnşallah önümüzdeki yıl yeni şirketleri de davet ederek onlarla anlaşma sağlayacağız.  Amaç ve temennimiz daha fazla firma, daha fazla şirketle anlaşarak rekabet ortamını sağlamak, üreticimizin daha fazla kazanması ve ihracatta daha fazla yer almamız adına tüm çabalarımızı sergilemekteyiz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.