“Eğitimciler okullarında mutsuz”

Eğitim-Sen Batman Şubesi öncülüğünde ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin katılımıyla Atatürk Parkı yanında basın açıklaması gerçekleşti. Açıklamada eğitimcilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik talepler sıralandı.

“Eğitimciler okullarında mutsuz”
Yayınlama: 02.11.2022 17:33:02
Düzenleme: 02.11.2022 19:09
106
A+
A-

“EĞİTİM EMEKÇİLERİ GEÇİNEMİYOR”

Öğretmenlik Meslek Kanununu (ÖMK) ve eğitim emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir yaşamın tesisi ile ilgili taleplerini kamuoyu ile paylaşmak için burada olduklarını belirten Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek,  öğretmenlik mesleğinin hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Kimseye el açmadıklarını ve boyun bükmediklerini, sadece haklarını istediklerini belirten Şimşek, “Eğitim emekçileri geçinemiyor. Eğitim emekçileri okullarında mutsuz. Eğitim emekçileri çocuklarının gürültüsüne bakarak onların okulda yaşadığı sorunlara çözüm olamamaktan dolayı rahatsız. Bu ülkede yaşanan tüm sorunlar bizim sorunlarımızdır. Biz eğitim emekçileri, bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ ONURUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Öğretmenlik onuruna sahip çıkacaklarını belirten Şimşek, “Bugün ortaya koyduğumuz tutum, tarihe not tutulması içindir. Biz eğer bu öğretmenlik mesleği kanununun bu haliyle çıkması karşısında seyirci kalırsak, yarın bizden sonra gelenlerin yüzüne bakamayacağız. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma vaadimiz var. Bu yüzden biz bugün buna yönelik tepkimizi en güzel şekilde ortaya koymak zorundayız. Öğretmenlik Meslek Kanununun geri çekilmemesi halinde daha güçlü eylemler yapacağız. Bizler bu ülkenin aydınlık yarınlarına ve emeğimize sahip çıkmayı kendimize şiar edinmişiz. Bu böyle de devam edecektir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.