EN PAHALI ÖĞRETMENLER GÜNÜ!

Batman’daki çiçekçiler birbirinden güzel çiçek ve bitki çeşitleriyle 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlıklarını bitirirken, bir yandan da maliyetlerin yükselmesinden dolayı işlerinin önemli oranda düştüğünü kaydettiler. 

EN PAHALI ÖĞRETMENLER GÜNÜ!
Yayınlama: 23.11.2022 17:33:08
Düzenleme: 23.11.2022 17:36
1.453
A+
A-

 

ÇİÇEK SATIŞINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ…

Öğretmenlere karşı büyük bir saygınlığın olduğu için başta öğrenciler olmak üzere her kesimden insanlar bugüne özel bir ilgi gösteriyor. Vatandaşlar artan ekonomik maliyetler ve fiyat artışlarından dolayı çiçek satın almayı artık bir lüks olarak görmeye başladığını belirten çiçekçi esnafı,  geçen yıllara göre siparişlerin düştüğünü de sözlerine ekliyorlar. Turgut Özal Bulvarı Öğretmenevi yanında hizmet veren Pınar Çiçekçilik Davet Organizasyon firması sahibi Serkan Özbek, geçmiş yıllara oranla her meslek dalında olduğu gibi maliyetlerden dolayı çiçek sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirtti. Mevcut ekonomik durumun insanları hayli sıkıntıya soktuğunu kaydeden Özbek, “Yakıt ve maliyetlerin artışından dolayı yüzde 150 oranında olumsuz etkilendik. Yani transferlerde olan yakıt harcamalarından dolayı her sektörde olduğu gibi biz de etkilendik” dedi.

“ÇİÇEK LÜKS GÖRÜLÜYOR”

Öğretmenler Günü nedeniyle esnaf ve özellikle çiçekçilerde bir yoğunluk beklenirken fiyat etiketlerine yansıyan artışlar bu sene satışların durgun geçmesine neden oldu. Batman’da çiçekçilik yapan başka bir esnaf, artan maliyetler yüzünden vatandaşların çiçeği artık lüks olarak görüp arka plana ittiklerini söyledi. Çiçekçi esnafı, “Mevcut ekonomik sürece paralel olarak artan maliyetler neticesinde insanlarımız geçmiş oranla artık fazla çiçek siparişi vermiyor. İnsanlar 15-20 TL’lik bir adet gül fiyatını bile çok görmeye başladı. Eski 24 Kasımlarda bir öğrenci tüm öğretmenlerine çiçek alırken, şimdiyse sadece branş öğretmenine çiçek alıyor. Kısacası hayat pahalılığından dolayı insanlar gıda harcamalarını ilk sıraya alırken çiçek almayı öteliyor” diye konuştu Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.