Eroğlu, Hasankeyf’te fidan dikti

Hasankeyf’te fidan dikme törenine katılan Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hasankeyf Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Şenol Öztürk’ten ilçede yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi aldı.

Eroğlu, Hasankeyf’te fidan dikti
Yayınlama: 30.11.2022 14:47:05
89
A+
A-

“HASANKEYF TURİZM MERKEZİ OLACAK”

Hasankeyf’in bölgenin en muhteşem turizm merkezi olacağını ifade eden Eroğlu, “Turizm açısından burası büyük bir potansiyele sahip. Burada en büyük pay DSİ’nin. Dünyanın sayılı barajlarından biri burada yapıldı, enerji üretiyor. Baraj yapılıyorken tarihi eserler yok olacak denildi. Bakın bütün eserleri yeni yerlerine taşıdık. Taşınma süreçlerini bizzat ben takip ettim. Cumhurbaşkanımız Hasankeyf’i o kadar çok seviyor ki, bütün eserler taşındı. Burayı yemyeşil yapacağız. Türkiye’nin en güzel turizm merkezi olacak. Hasankeyf ayrıca Batman’ın lokomotifi de olacak” dedi.

“HASANKEYF’TE İKİ FESTİVAL DÜZENLEDİK”

Hasankeyf’te 6 ay içerisinde iki festival düzenlediklerini kaydeden Batman Valisi Ekrem Canalp, “Bir tarafından tarih, bir tarafından kültür ve öbür tarafından turizm. Kültür turizminin yanında başka unsurlarla desteklememiz gerekiyor. Bu çerçevede de altı ay içerisinde Batman’daki en esaslı iki festivali Hasankeyf’te yaptık. Bunlardan bir tanesi ‘Gastronomi Festivali’, ikincisi de ‘Su Sporları Festivali’ni yaptık. Batman’da yapacağımızın en önemli işlerden bir tanesi de gençlik merkezi ve bununla beraber su sporları merkezini kurmak olacaktır. Burada konaklama ihtiyacını gidermek anlamında da doğal taştan bir öğretmen evi projemiz olacak, ilerleyen zamanlarda da burada taş yapıları mağara şeklinde oymak suretiyle, mağara oteller buradaki konaklama ihtiyacına hem farklı bir yaklaşımla hem de buradaki doku ile uyumlu, buranın geçmişi ile uyumlu bir çözümü hep beraber üretmiş olacağız. Bugün misafirimiz olan Bakanımız Prof. Dr Veysel Eroğlu, 2002 yılından bu yana Hasankeyf’in taşınmasıyla ilgili sürecin hem genel müdür hem de bakan olarak da hep içinde olmuştur, hep destekçisi olmuştur. Bugün burada kendisiyle beraber olmamız aynı zamanda kendisine karşı duyduğumuz hem minnet duygularının hem de vefa duygularının bir tezahürüdür. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.