Eskiye dönüş başladı!

Kaçak elektrik kullanım oranının düştüğü Batman’da vatandaşlar, depodan çıkardığı sobaları kullanmaya başladılar.

Eskiye dönüş başladı!
Yayınlama: 09.11.2022 17:11:08
75
A+
A-

Elektrik ve doğalgaz zamlarında sonra vatandaşlar odun sobalarına yöneldi. Geçen yıl ile kıyaslandığında odun sobalarına talep yüzde 100 artış gösterdi.

“KOVALI SOBALAR TERCİH EDİLİYOR”

Tüm Türkiye’de etkili olan elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra vatandaşlar, kış aylarında olunması sebebiyle ısınmak için çareyi başka seçeneklerde aramaya başladı. Vatandaşlar yansıyan zamlardan daha az etkilenebilmek açısından daha kolay ve daha az maliyetli olan odun sobalarına yöneliyor. Batman’da Bankalar caddesinde yıllardır soba satışı yapan Altun Kardeşler firma sahibi Avni Altun, artan soba fiyatlarından dolayı çoğu vatandaşın depodan çıkardığı eski sobaları kullanmaya başladıklarını belirtti. Bu yıl daha çok ucuz olan kovalı sobaların tercih edildiğini kaydeden Altun, “Kovalı sobaların adedi bin TL civarındadır. Fırınlı sobaların fiyatları 2 bin -2 bin 500 TL oranında değişiyor. Bir de 3-5 bin TL fiyat aralığında değişen tuğlalı sobalarımız var. En pahalı sobamız ise şömine tarzı, yani nostaljik tasarımlı sobalarımız ise 7 bin 500 TL’dir” dedi.

“YENİ SOBA ALAMIYORUZ”

Sobası için kova, boru ve ızgara satın alan Mehmet Şirin Akdemir, “Geçen sene kovaya koyduğumuz demir ızgara parçasını 5 TL’ye alırken, bu sene tam 25 TL’ye aldım. Zamlardan önce kova en fazla 20 TL iken şimdi 60 TL olmuş. Yeni soba almak istiyorum ama maalesef pahalılıktan dolayı eski sobamızı kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.