“Geçici statüde işçi kalmasın”

Batman’da sendikalarına bağlı kurumları ziyaret eden Koop-İş Van Bölge Şube Başkanı Ayhan Özbek, “Türkiye genelinde 90 bin geçici işçi var. Artık geçici statüde işçinin kalmasını istemiyoruz” dedi.

“Geçici statüde işçi kalmasın”
Yayınlama: 30.11.2022 17:02:49
Düzenleme: 30.11.2022 17:04
336
A+
A-

“90 BİN GEÇİCİ İŞÇİ VAR”

Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) Van Bölge Şube Başkanı Ayhan Özbek, Koop-İş Batman il temsilcisi Eyüp Akbaş ile beraber gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde 118 bin üyelerinin olduğunu kaydeden Başkan Özbek, “Bölge itibariyle bize bağlı 6 il var. Bunlar Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Hakkari ve Van illerimizi kapsıyor. Batman’da 300 üyemiz var. Bir haftadır Batman’da işyerlerini geziyoruz. Türkiye genelinde Kanun Hükmü Kararnamesiyle giren 90 bin geçici işçimiz var. Bunlar 9 ay 29 gün çalışıyorlar. Bu ay içerisinde TBMM’de bu yasa tasarısı gündeme gelecek. Onlar da inşallah kadroya kavuşacak. Artık geçici işçi statüsü kalmasın diyoruz” dedi.

“VAKIFLARA GELEN PARALAR BÜTÇEYE AKTARILSIN”

Sosyal yardımlaşmalar konusunda genel bir sıkıntının olduğunu dile getiren Özbek, “Bu sıkıntıyı Genel Başkanlarımız, Cumhurbaşkanı ile görüşerek dile getiriyor. Bilindiği üzere Sosyal Yardımlaşmalara gelen paralar fakir fukaradan geliyor ardından da işçilerimize dağılıyor. Biz diyoruz ki, vakıflara gelen para genel bütçeye bağlansın. Genel bütçeden olursa işçilerimiz de rahat edecek” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.