Geçmişin değerlerini yansıtıyor

Peyzaj işleri, çevre düzenleme, şömine, barbekü, dekorasyon ve heykeltıraşlık gibi on parmağında on marifet olan Bayram Kalkan, mekanlara tarihi ve turistik değerleri de yansıtarak sanatını icra ediyor.

Geçmişin değerlerini yansıtıyor
Advert
Yayınlama: 02.11.2022 17:29:48
Düzenleme: 02.11.2022 19:10
125
A+
A-

“ANADOLU’NUN TARİHİ DEĞERLERİNİ İŞLİYORUM”

Tadilata almış olduğu yeğeninin mekanını farklı bir konseptle dekore eden 64 yaşındaki sanatçı, “Bu mekanda bizim Anadolu’da var olan eski tarihi, özellikle Mezopotamya’da olması gereken tarihi eserlerimizin bazı motiflerini kabartma olarak işleyeceğim.Tabii kafamda farklı fikirler var ama çalışma esnasında aklıma gelen yeni fikirleri de çalışmama yön verecek” dedi.

“HASANKEYF YOLGEÇEN HANININ BENZERİNİ YAPIYORUM”

Geçmişte kaybedilen bazı tarihi eser ve motifleri mekana yansıttığını belirten Batmanlı sanatçı, “Şuan burada Medlere, Urartulara ait, yani Anadolu’da, Mezopotamya bölgesinde tarihimizle ilgili aklımıza gelebilecek ne varsa konseptime dahil etmiş bulunmaktayım. Tabii modelleri de farklı olacak. Mekanın bir kısmına da Ilısu Barajı nedeniyle Hasankeyf’te sular altına gömülerek yok olan bazı tarihi motiflerimizden Yolgeçen Hanı’nın bir benzerini yapıyorum. Yolgeçen Hanını tekrar motife ederek mekana kazandırıyorum” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.