“Israrlı takip bir şiddet türüdür”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Petrol City AVM’de düzenlenen etkinlikte 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle “Israrlı takip bir şiddet türüdür” temalı basın açıklaması yapıldı.

“Israrlı takip bir şiddet türüdür”
Yayınlama: 26.11.2022 00:48:20
337
A+
A-

Basın açıklamasında konuşan Kadın ve Demokrasi Derneği Batman Temsilcisi Merve Güzel, derneğin kampanyayı önceki yıllarda olduğu gibi zorunlu yayın kapsamındaki bir kamu spotu ile başladıklarını belirtti.

“TOPLUMSAL BİR FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Güzel: “Israrlı takip bir şiddet türüdür ve suçtur’’ mesajının verildiği kamu spotunda, ısrarlı takibin bu yıl, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak kabul edildiğini hatırlatılıyoruz ve bu konuda toplumda bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Israrlı takip suçunu işleyen kişiye, suçun niteliğine bağlı olarak 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Bu suçun; çocuğa, ayrılık kararı/boşanılan eşe karşı işlenmesi veya mağdurun okulunu, işyerini, konutunu terk etmesine neden olması yahut hakkında uzaklaştırma kararı verilen fail tarafından işlenmesi halinde ceza, 1 yıldan 3 yıla kadar artırılabiliyor. Mağdurlara ise “Yasaya Tutun” sloganı ile ısrarlı takibe uğradıkları zaman yasaların yanlarında olduğu hatırlatılıyoruz. KADEM’in bu yılki kampanyası, zorunlu yayın kapsamında saha ve sosyal medya çalışmaları ile gerçekleşecek. Sahada yurt genelinde billboardlar ve dijital ekranlarda gösterimler yapılacak, bunun yanı sıra başta İstanbul olmak üzere toplu taşıma araçlarındaki tutamaçlarda “yasaya tutun” mesajı verilecek. Genç Kadem gönüllüleri de yasanın önemini hatırlatan uçan balonlarla sokakta olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.