İşyerini müzeye dönüştürdü

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te yaşayan turizmci Bülent Başaran, eski Hasankeyf’e ait olan tarihi eşyaları toplayıp yeni Hasankeyf’te küçük bir müze şeklinde yerli ve yabancı turistlere sergiliyor.

İşyerini müzeye dönüştürdü
Yayınlama: 10.11.2022 15:51:27
193
A+
A-

YÜZLERCE YILLIK EŞYALARI TOPLUYOR…

Eski Hasankeyf’i yeni Hasankeyf’te yaşatmak adına yüzlerce yıllık tarihi geçmişi olan eşyaları toplayan turizmci Bülent Başaran, ilçeye turist olarak birçok insanın geldiğini ifade etti. Dünyanın en ücra köşelerinden gelen misafirlerine tarihi yaşatmak istediğini dile getiren Başaran, “Şöyle bir kültür yerleşti. İnsanlar artık eskiye yönelik, eski şeyleri arar oldu. İnsanlar zaten kültür bir de inanç turizmini yaşatmak için geliyorlar. Daha doğrusu yaşamak için geliyorlar” dedi.

600-700 BİN YILLIK ESERLERİ BULUNDURUYOR…

İşyerinde 6-7 dinin kültüründen birleştiği objeleri bulunduran Başaran, tarihi bin yıla dayanan eski kapıların çok ilgi gördüğünü kaydetti. Başaran, “En az  600-700 bin yıllık eser de var bizde. Onları en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz. Geçen gün 15 kişilik Amerikalı bir heyet geldi. Özellikle bunları almak istediler ama ben vermek istemedim. Çünkü tarih yerinde güzeldir. Allah’ın izniyle gittikçe bunları çoğaltmaya çalışacağız. Buraya güzel bir mağara konsepti verip gelen insanların tarihi tam anlamıyla yaşasın istiyorum. Eski Hasankeyf’i yeni Hasankeyf’te yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.