KGK “Mukaddes emanetin kıymetinin farkındayız”

AZİZ vatanımızın kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümü münasebetiyle Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yazılı bir mesaj yayınladı.

KGK “Mukaddes emanetin kıymetinin farkındayız”
Yayınlama: 09.11.2022 20:56:21
Düzenleme: 09.11.2022 20:58
216
A+
A-

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesaj şöyle:

“Ülkemizin parçalanıp bölünmesi yönünde emelleri olan sömürgeci zihniyete karşı toplumun ümitsizliğe düştüğü noktada, halkı yeniden bir araya getirerek, ulus bilincini yeşerterek tam bağımsız bir ülkeyi bizlere emanet eden Atatürk’ün uyarılarını bugün daha iyi anlıyoruz. Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz’de enerji kaynakları konusunda yürüttüğü çalışmalara, güvenlik güçlerimizin milli sınırlarımızın güvenliği için yaptığı dış operasyonlara karşı, dış destekli siyasi ve diplomatik engelleme çalışmaları, halen Mondros Mütarekesi sonrası günlerin hayali içinde olan düşman odakların varlığına dair en somut örnektir.

Atatürk’ün emanetinin bekçisi olan Türk Milleti, yapılan ve yaşananların farkındadır. Bilinmelidir ki, emanetin sahipleri o gün olduğu gibi bugün de kararlılıkla, ülkenin bağımsız bütünlüğü konusunda tek yumruk ve yek vücut olarak bir çelik duvar gibi malum odakların karşısında durmaktadır.

Büyük Atatürk’ün mukaddes emanetinin kıymetinin farkındayız ve yılmaz savunucusuyuz. Bir kez daha kararlılıkla, çizdiği yolda ilerleyeceğimize, koyduğu hedeflere kararlılıkla yürüyeceğimize Küresel Gazeteciler Konseyi olarak söz veriyoruz. KGK ailesi olarak, Atatürk’ü unutturmak isteyenlere inat, ilke ve devrimlerini sonsuza dek yaşatacağımızı haykırıyoruz.

Ebediyete uğurlamamızın 84. yılında, en büyük emaneti olan Cumhuriyet, 100’üncü yılına ilerlerken bir kez daha Atatürk’ü sevgi, saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.