MOBBİNGLE MÜCADELE DESTEK HATTI AÇILDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası YENİ SENDİKA’dan yeni bir proje daha hayata geçti.

MOBBİNGLE MÜCADELE DESTEK HATTI AÇILDI
Advert
Yayınlama: 01.11.2022 17:17:58
70
A+
A-

Türkiye’de ilk kez yapıldığı belirtilen mücadele destek hatlarının hem internet üzerindeki özel bir modülden hem de anlık iletişim uygulamaları üzerinden yönetilecek.

“ÇALIŞMA HAYATININ VEBASI”

Proje hakkında bilgi veren Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy, “Çalışma Hayatının Vebası” işyerlerindeki mobbing davranışlarının “Çalışma hayatının vebası” olarak nitelendirdi. Mobbing davranışlarının  sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü kaydeden Akasoy, yapılan çalışmalarda sağlık profesyonellerinin %40’lara varan oranlarda kasten mobbinge maruz kaldığını, %90 üzerinde de bir veya birden fazla mobbing davranışıyla karşılaştığına ve çalışanların çoğunun işyerinde çalışma arkadaşlarının bu tür davranışlarına maruz kaldıklarına tanık olduklarını söyledi.

“MOBBİNGLE KARARLI ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

MEYAD Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) ve YENİ SENDİKA Genel Merkezi işbirliği çerçevesinde Ankara’da Genel Başkanlar tarafından imzalanan “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” protokolünün hayırlı olmasını dileyen Aksoy,  “Yüzbinlerce çalışanın korkulu rüyası olan, iş çatışması, istifa ve hatta kimi zaman intihar vakaları ile sonuçlanan mobbingle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.