Öğrencilere fotoğrafçılığı anlattı

Batman’ın ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri kapsamındaki seminerde fotoğraf ve fotoğrafçılığı anlattı.

Öğrencilere fotoğrafçılığı anlattı
Yayınlama: 29.11.2022 16:49:33
Düzenleme: 29.11.2022 17:06
150
A+
A-

Müdür yardımcısı Sümeyye Önel ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sultan Ülger Nigar’ın moderatörlüğünü yaptığı programa çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen sunum ve söyleşi programında konuşan fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, 7 yıl önce başladığı fotoğrafçılık hayatında her geçen gün kendini geliştirdiğini ve çektiği fotoğrafların ulusal ve uluslararası mecralarda yayınlandığını, fotoğraflarının altında Batman/Türkiye yazdırtması ona gurur veriyor. Ayrıca zevkle yaptığı işten ödüller aldığını belirtti. Özellikle Batmanın tütün, pekmez, çilek, doğa manzaralı fotoğraflarının uluslararası yarışmalarda kabul gördüğünü ve çektiği fotoğraflardan dolayı ödüller aldığını ifade eden Kartal, sözlerine şöyle devam etti: “Fotoğrafta mutlaka bir insan objesinin olması gerek. Çektiğiniz her fotoğrafın bir anlamı veya hikâyesi olması gerekiyor ve o fotoğrafı en güzel şekilde çekmek için çaba göstermelisiniz. Nasıl ki başarı tesadüfen olmuyorsa, iyi fotoğrafı yakalamakta emek gerektiriyor. Fotoğraf çekerken şansı da yanınıza alırsanız mükemmel eserler çıkarabilirsiniz.” Öncelikle güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmeyi dert edindiklerini vurgulayan Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Atmalar, okulda birçok etkinlik, yarışma, seminer ve eğitim verdiklerini bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.