“Otobüs sefer sayıları arttırılmalı”

Belediye otobüs sayıları ve seferlerinin yetersiz olmasının halkı mağdur ettiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, belediyeye çağrıda bulunarak otobüs sayı ve seferlerinin artırılmasını istedi.

“Otobüs sefer sayıları arttırılmalı”
Yayınlama: 16.11.2022 14:35:04
94
A+
A-

Konuyla ilgili vatandaşların sık sık kendilerine şikâyetlerini ilettiklerini belirten Başkan Şahin, belediyeden çözüm bulmasını talep etti.

“SEFER SAYILARI YETERSİZ”

Akaryakıtın pahalı olmasından ötürü özel arabası olanların bile toplu ulaşıma yöneldiklerini vurgulayan Başkan Şahin, “Akaryakıtın zamlanmasından halkımız özel araçlarını çıkarmak yerine toplu taşımayı tercih etmektedirler. Toplu taşımada yaşanan sıkıntılar bizlere iletilmektedir. Belediye otobüs sayıları ve seferleri yetersiz kalmaktadır. Özellikle mesai saatlerinin başlama ve bitiş saatlerinde ve öğrencilerin okul çıkışı sırasında halk, otobüslerde neredeyse balık istifi gibi üst üste yığılmaktadır. Duraklardaki yığılma ve otobüslerin doluluğu halkımıza eziyet veriyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIN SESİ DUYULMALI”

Batman Belediyesine çağrıda bulunan Şahin, “Belediyemizin imkânları vardır. Bu konuda halkın sesini duymalı. Halkın şikâyetlerini kulak ardı etmemeli. Halkımızı bu eziyetten kurtarmak için otobüs sayılarını artırmalı. Halkın talebi, Belediyenin ulaşım ihtiyacını rahat bir şekilde yolculuk yapabilecek düzeye getirmesidir. Çözüm olarak; Özellikle uzun güzergâhta ki otobüs sayıları arttırılsın. Diğer bölgelerde ise mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ilave seferler yapmak suretiyle halkımızı bu sıkıntıdan kurtarsınlar” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.