Pazardaki fiyatlar vatandaşı ürkütüyor

Batman’da kurulan semt pazarlarında esnaf ve vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından şikayetçi. Kent merkezinde kurulan semt pazarında sessizlik hakim. Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olması nedeni ile vatandaşlar semt pazarına uğramaz hale geldi.

Pazardaki fiyatlar vatandaşı ürkütüyor
Yayınlama: 08.11.2022 17:09:06
65
A+
A-

Yaz mevsiminde kilosu 2 liraya kadar gerileyen domatesin kilosunun 20 liranın da üzerinde olması hem satıcıyı hem de vatandaşı mağdur ediyor. Pazarda alışveriş yapan az sayıdaki vatandaşlar, “Geçen yılı göre fiyatlar çok yüksek seviyede. İstediğimiz her şeyi alamıyoruz, aldıklarımızı da az kiloda alıyoruz. Uzun süredir fiyatların inmesini bekliyoruz ama fiyatlarda bir değişim yok” dediler.

“ARTAN GİDERLER FİYATLARA YANSIYOR”

Bu yıl ki fiyatların geçen yıla göre fazla olduğunu belirten Pazar esnafı, “Artan akaryakıt ve giderler fiyatlara yansıyor. Bu durum bizi de zor duruma sokuyor, vatandaşlar gelip fiyatı sorduktan sonra alışveriş yapmıyor” diye konuştular. Pazarda sebze fiyatları şöyle: Domates 12-23 TL, biber 6-10 TL, salatalık 10 TL, havuç 8 TL, patlıcan 7-10 TL, marul 5 TL, lahana 6 TL, karnabahar 10 TL, ıspanak 7-10 TL, soğan 7 TL, patates 7 TL.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.